Joaca de-a datul in judecata

Joaca de-a datul in judecata

0 71

Chestia asta cu “te dau in judecata” vad ca a ajuns o obsesie si pentru clasa politica, dupa ce, de la mahala, s-a intins peste un show-bizz de doua parale, cum este cel actual romanesc, cu impletituri de nojite ale opincilor lasate pe la bariere.
Uite ca, mai nou, si Basescu – de fapt marele mahalagiu al natiunii – s-a apucat de dat in judecata, ca urmare a povestii cu datul dosului de palma unui pusti de zece ani, in 2004. Astfel, adevarul durand si consilierii fiind de proasta calitatein preajma unui personaj de proasta calitate, Basescu ii da in judecata, la gramada ca timpu-I scurt, pe Dinu Patriciu si ziarul „Gardianul”, cei care au dezvaluit povestea de acum cinci ani.
Presedintele ii acuza ca au pus in circulatie publica un clip trucat. Seful statului a intrebat presa daca inainte de a difuza clipul a cerut expertiza de la Institutul National de Expertiza, ca sa aiba chipurile dovada unei facaturi mogulesti impotriva sa pe ultimii 50 de metri pana la prezidentiale.
In replica, omul de afaceri Dinu Patriciu a anuntat ca si el il va da in judecata pe Traian Basescu pentru calomnie.

Traian Basescu a anuntat ca ii va da in judecata pe Dinu Patriciu si ziarul „Gardianul”, pe care ii considera responsabili de difuzarea unui clip trucat din care reiese ca seful statului ar fi lovit un copil de zece ani in timpul alegerilor din toamna anului 2004, la un miting electoral la Ploiesti, clip pe care, initial si la prima vizionare, l-a luat de bun, simtind o musca dansandu-i pe chelie.
„Pot sa inteleg starea de tensiune si disperarea unui om care pierde, dar de aici pana la insulte e cale lunga. Sunt obligat sa-l acþionez in justitie pe Traian Basescu pentru calomnie”, a declarat “mogulul” Dinu Patriciu.

La randul sau, Traian Basescu afirma, in stil de fariseu fruntas:
„La 20 de ani de la Revolutie, romanii nu mai pot fi pacaliti, manipulati cu filme trucate in care, fara rusine, amesteca viata unui copil, un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare doar in interesul candidatului Mircea Geoana, utilizandu-se pentru aceasta filme trucate”.
Presedintele a mai intrebat presa daca, inainte de a difuza respectivul clip, a cerut o expertiza de la Institutul National de Expertiza.
„In ultimele zile ale acestei campanii a iesit la suprafata toata mizeria din spatele lui Mircea Geoana”, a continuat Traian Basescu, fara sa tina cont ca el se simte cel mai bine balacindu-se in cloaca politicii.
Mai mult, presedintele afirma cu seninatate si nevinovatia pruncului nou nascut: „Folosirea trusturilor de pres in favoarea unui singur candidat este necinstita”.
Adica de ce, ma rog? Oare aceeasi parere o are si despre “mogulasul” Prigoana, la a carui posturi TV Basescu se zbenguie ca un delfin intr-un delfinariu bine amenajat?
„Obiectivele acestor rechini iesiti la suprafata, Vantu, Patriciu si Voiculescu, care manipuleaza constiinte prin trusturile de presa, sunt legate de ceea ce nu au putut sa inhate in timpul linistii garantate de Iliescu, Nastase si Geoana ca ministru de Externe si sunt flamanzi sa smulga noi bucati de prada din economia romaneasca”, a incheiat presedintele.
Oare la fel ma voi prosti si eu ajungand la andropauza? Caci aceasta este, la Traian Basescu, evidenta, cel putin in ce priveste politica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.