Jim Rosapepe la Gaudeamus cu Dracula Is Dead

Jim Rosapepe la Gaudeamus cu Dracula Is Dead

0 53

Jim Rosapepe, fost ambasador al SUA in Romania, in perioada 1998 – 2001, si sotia sa, jurnalista Sheilah Kast, si-au lansat, vineri, cartea „Dracula Is Dead”, la Targul de Carte Gaudeamus, care se desfasoara pana duminica la Complexul Romexpo din Capitala.
„Unii au intrebat de ce «Dracula mort»? Cred ca raspunsul este: «pentru ca Romania traieste». Dracula e un mit. Si, de secole, au existat mituri care au tinut Romania in urma”, a declarat Rosapepe.
„Cred ca aceasta carte va fi de interes mai ales pentru americanii care sunt interesati de Romania, care calatoresc in Romania, care au legatura cu Romania (…). Asteptam cu nerabdare sa cititi cartea, sa va aflam reactiile, comentariile”, a mai spus el.
De asemenea, fostul ambasador a declarat ca isi doreste ca oamenii din afara sa afle despre ospitalitatea si caldura romanilor, sa inteleaga aceste valori.
„Am avut atat de multe experiente interesante, am cunoscut atat de multi oameni minunati. Aceasta carte a fost scrisa prin ochi americani pentru americani. Dar speram ca vom putea atrage si atentia catorva romani pentru a-si observa realizarile”, a spus, la randul sau, coautoarea Sheilah Kast, sotia fostului ambasador.
Intitulata „Dracula is Dead” si avand ca subtitlu „How Romanians Survived Communism Ended It and Emerged since 1989 as the New Italy”, cartea este in primul rand o colectie de memorii din perioada mandatului de ambasador al lui Rosapepe (1998 – 2001), dar si de note de calatorie, obiceiuri si traditii, istorie romaneasca si realitati cotidiene, redate intr-un stil jurnalistic concis si destins, ca vazute prin ochiul americanului curios si traite prin contact direct.
Cartea a fost publicata pentru a coincide cu sarbatorirea a 20 de ani de la caderea comunismului in Europa de Est.
Sheilah Kast este o jurnalista premiata, cunoscuta telespectatorilor posturilor de televiziune PBC, ABC si CNN, precum si ascultatorilor NPR. Este gazda emisiunii saptamanale „Inside E Street”, difuzata de AARP, precum si a show-ului propriu, transmis zilnic de WYPR, radioul public din Maryland.
Jim Rosapepe a reprezentat SUA ca ambasador in Romania in perioada 1998 – 2001. Rosapepe a revenit la Maryland, unde este senator si face parte din diferite consilii de administratie ale mai multor fonduri de investitii si diverse companii active in Europa si fosta Uniune Sovietica.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.