Jeleurile sunt din aditivi chimici

Jeleurile sunt din aditivi chimici

0 121

Akuku sunt “geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta.
Pe eticheta mai scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru.
Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie rapida, care imprima produsului o incarcatura glicemica ridicata.
Pancreasul endocrin sufera cel mai mult, pentru ca este nevoit sa secrete o cantitate mare de insulina intr-un timp scurt, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, are si o valoare energetica foarte mare si din aceasta cauza nu poate fi vandut in unitatile de invatamant preuniversitar, pentru ca nu respecta prevederile Legii nr. 123/2008.
Nici macar aromele folosite nu sunt naturale, astfel incat produsul nu are nici o legatura cu fructele si nici cu beneficiile pe care consumatorii le-ar fi avut consumandu-le.
Produsul contine doua substante de gelificare: gelatina de porc (o proteina animala cu valoare biologica foarte scazuta) si pectine de origine vegetala.
Persoanele care tin post si vegetarienii ar trebui sa citeasca cu atentie eticheta pentru a vedea acest mic amanunt: gelatina de porc.
Produsul are in compozitie si o multime de aditivi alimentari. Dintre acestia, cel mai periculos este E129, rosu Allura, care nu este recomandat in alimentatia copiilor. Consumat si in cantitati mici poate induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Unele teste au aratat ca este cancerigen.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.