«Je suis Notre-Dame»

«Je suis Notre-Dame»

0 379
Sparks fill the air as Paris Fire brigade members spray water to extinguish flames as the Notre Dame Cathedral burns in Paris, France, April 15, 2019. REUTERS/Philippe Wojazer

Părintele Constantin Necula este doar UNUL dintre milioanele de romani care a declarat căt este de este solidar cu poporul francez, care trece prin momente dificile în urma incendiului de la Notre-Dame.
Într-o declaraţie pentru doxologia.ro, preotul roman şi-a manifestat speranţa că lumea va înţelege că „ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui rug asupra valorilor creştine“.
Ne aflăm în faţa unei răni sufleteşti pentru toată creştinătatea, nu doar pentru cea franceză, însă sper să se înţeleagă că ceea ce se întâmplă în plan politic în Europa s-a văzut acum în faţa unui foc imens, a unui rug asupra valorilor creştine. 

Nădăjduiesc că a supravieţuit Cununa Mântuitorului şi mă bucur din toată inima că atât parte din Altar, cât şi Crucea au rezistat focului. Acestea sunt lucrurile cele mai importante, de la care o biserică poate fi oricând reclădită. 

Notre-Dame e spaţiul în care şi în 1918, şi în 1940, pe când trupele germane se apropiau de Paris, poporul francez, indiferent de confesiunea sa, indiferent de atitudinea sa faţă de Biserică, s-a strâns ca să se roage pentru Franţa. Această ţară poate porni oricând de la un Altar şi de la o Cruce. E mai greu atunci când Crucea şi Altarul vor fi dărâmate. 

Dar dacă a rămas Crucea, înseamnă că Franţa merge mai departe. 
Oricum, de ieri-noapte vom spune toţi la slujba de Inviere:«Je suis Notre-Dame». Va trebui să ne rugăm cu toţii să se restaureze una dintre marile colecţii de iubire şi de evlavie ale Europei creştine.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.