Japonezii au cea mai mare speranta de viata din lume

Japonezii au cea mai mare speranta de viata din lume

0 184

Speranta de viata in Japonia s-a situat din nou la niveluri record in 2009, mai ales in cazul femeilor, care au atins cea mai lunga durata medie a vietii, de 86,44 ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sanatatii, dat publicitatii luni, transmite Efe.
La randul lor, barbatii japonezi au vazut cum sperantele lor de a-si prelungi viata au crescut din nou la niveluri record, pentru al patrulea an consecutiv, pana la 79,59 ani.
Astfel, incepand din anul 2008 barbatii japonezi si-au crescut speranta de viata cu 0,3 ani, in timp ce femeile au facut acest lucru cu 0,39 ani, a informat agentia locala Kyodo.
Potrivit raportului realizat de Ministerul Sanatatii, principalul motiv pentru care speranta de viata s-a marit in Japonia rezida in imbunatatirea tratamentului medical al celor trei boli care provoaca cele mai multe decese in aceasta tara: cancerul, problemele cardiace si atacurile cerebrale.
“Daca nu se produce o epidemie de gripa, speranta de viata a japonezilor va creste in continuare, cu siguranta”, a declarat un responsabil al Ministerul Sanatatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.