Janos Takacs – premierul Ungariei

Janos Takacs – premierul Ungariei

0 95

Janos Takacs, un om de afaceri ungur nascut la Sibiu in 1960, ar putea deveni premier al Ungariei, dupa ce numele sau a fost propus la o intalnire a Partidului Socialist (MSZP) desfasurata vineri, informeaza portfolio.hu.
Takacs a declarat ca „ar fi o mare onoare” sa ocupe postul detinut pana acum de Ferenc Gyurcsany. El a refuzat sa spuna daca va accepta nominalizarea, precizand doar ca „se gandeste” la propunerea facuta.
Presa de la Budapesta sustine ca, in 2006, Gyurcsany i-ar fi fost propus lui Takacs sa faca parte din cabinetul sau, insa omul de afaceri a refuzat.
Liberal-democratii din SZDSZ au respins insa propunerea socialistilor si au avansat numele lui Lajos Bpkros, fostul ministru de Finante, pentru functia de sef al executivului.
Takacs s-a nascut in 1960 la Sibiu si beneficiaza de dubla cetatenie, romano-ungara. Bunicul sau a fost, intre 1956-1959, ultimul rector al Universitatii Bolyai din Cluj Napoca, inainte ca aceasta sa se uneasca cu Universitatea Babes.
Janos Takacs, care este in prezent directorul reprezentantei din Ungaria a companiei Electrolux, a condus inainte IBM Ungaria si fabrica de bere Kõbányai Sörgyár. Este presedintele Consiliului de afaceri maghiaro-european si al Camerei de Comert Maghiaro-Suedeza, precum si vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Angajatorilor din Ungaria.
Publicatia Magyar Nemzet sustine ca Takacs este un apropiat al ministrului Apararii de la Budapesta, Imre Szekeres.

Premierul Gyurcsany a anuntat saptamana trecuta ca solicita formarea unui nou guvern, sub conducerea unui nou prim-ministru capabil sa scoata tara din criza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.