Jandarmii vor patrula din nou pe strazi

Jandarmii vor patrula din nou pe strazi

0 192

Masura a fost luata dupa ce evenimentele din utima vreme au arat ca cetatenii orasului nu se simt in siguranta. Brasovenii, de exemplu, cred ca autoritatile platite sa asigure ordinea nu isi fac treaba. Rezultatele unui sondaj efectuat de Asociatia pentru Siguranta Urbana si Mediere (ASUM) pe un esantion de 1567 de persoane arata ca cea mai mare problema in privinta sigurantei publice o reprezinta hotii si gastile de cartier. Alaturi de fortele de ordine, parlamentarii brasoveni vor veghea si ei la siguranta cetatenilor.
50% dintre respondentii chestionati de ASUM au considerat ca persoanele platite sa le asigure linistea trateaza superficial aceasta menire.
Invitati la intilnirea organizata de ASUM, politistii sustin insa ca se descurca de minune cand vine vorba de ordinea publica si ca au personal bine pregatit sa faca fata provocarilor strazii. Cat de bine isi face datoria Politia au dovedit-o evenimentele din ultima luna. Motiv pentru care, in ajutorul politistilor vor veni, din nou, dupa aproape trei ani de absenta de pe strazi, si jandarmii, folositi pana acum mai mult pe stadioane si pentru a asigura desfasurarea civiva a unor proteste si demonstratii oricum pasnice.
Pentru ca scuza cea mai frecventa a autoritatilor pentru lipsa eficientei este cadrul legislativ lacunar, parlamentarii brasoveni se angajeaza sa faca demersuri in Parlament pentru ajustarea legilor in favoarea cetateanului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.