Jandarmii si rangerii apara Muntele Tampa cu amenzi usturatoare

Jandarmii si rangerii apara Muntele Tampa cu amenzi usturatoare

0 448

Amenzi drastice pentru cei care arunca gunoaie pe muntele Tampa dar si pentru cei care urca pe munte cu atv-uri sau motociclete. Agentia Metropolitana, custodele Muntelui Tampa, alaturi de jandarmii montani vor intensifica actiunile de control in aria protejata

Amenzi drastice pentru cei care arunca gunoaie pe muntele Tampa dar si pentru cei care urca pe munte cu atv-uri sau motociclete. Agentia Metropolitana, custodele Muntelui Tampa, alaturi de jandarmii montani vor intensifica actiunile de control in aria protejata. Cei care vor fi prinsi ca fac focul in padure, arunca gunoaie, distrug panourile informative sau urca cu mijloace mecanizate vor plati de acum amenzi cuprinse intre 3000 si 10.000 de lei.
Pana acum, actiunile desfasurate de agentia metropolitana si de jandarmii montani au fost unele de prevenire si de educare a turistilor care urca pe Tampa. Incalcarea grava a regimului de vizitare si de manifestare in zona i-au determinat insa pe responsabili sa aplice amenzile prevazute de lege, spune mr. Ciprian Aldea, purtator de cuvant al IJJ Brasov, institutie partener al Agentiei Metropolitane.
Viorel Remus Mihai, ranger in Aria Protejata Muntele Tampa, a confirmat toleranta zero cu care se va actiona de acum fata de tot ceea ce inseamna intrarea in arie protejata cu mijloace motorizate, aprinderea de focuri, aruncarea de gunoaie si deseuri in aria protejata.tampa3
La actiunile de ecologizare realizate periodic de custodele muntelui dar si de partenerii jandarmi participa si colegii de la Salvamont. Acestia spun ca turistii nu numai ca lasa resturi in urma lor insa unii se si expun unor riscuri uriase plecand in drumetii echipati necorespunzator. Salvamontistii au de-a face frecvent cu turisti care pleaca nepregatiti, ii prinde noaptea inainte ca ei sa se imbarce in ultima cabina de coborare, moment in care suna dupa ajutor.
Amenzile pentru cei care nu respecta regulile impuse de legislatie variaza intre 3000 si 6000 de lei pentru cei care arunca gunoaie, aprind focul pe Tampa si distrug panourile informative si intre 5000 si 10.000 de lei pentru turistii care urca cu mijloace de transport motorizate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.