Jandarmii se antreneaza la “Legea Corleone”

Jandarmii se antreneaza la “Legea Corleone”

0 75

Se stie ca, pe stadioanele din Romania, incidentele dintre suporterii echipelor angrenate in competitii au luat proportii alarmante, la fel, de fapt, ca pe tot globul.


Se cunosc distrugeri de inventar pe stadioane, incendieri, atacuri armate la persoane, urmate chiar cu decese.


Pentru preintampinarea unor asemenea acte de huliganism, Mitica Dragomir, seful Ligii profesioniste de Fotbal din Romania, poreclit si “Corleone”, a initiat o lege care sa stopeze aceste acte.


Legea a trecut prin Parlament si poate fi pusa in aplicare.


Nu poate fi contestata necesitatea unei asemenea legi, care sa stopeze manifestarile huliganice de pe stadioanele noastre, chiar daca unele prevederi sunt cam aspre – marimea bannerelor sau a steagurilor in culorile cluburilor – dar si acest lucru poate avea o ratiune in contextul general


Punerea in aplicare a acestei legi revine Jandarmeriei, a carei oameni sunt, meci de meci, prezenti pe arenele sportive. De aceea, si avand in vedere ca peste circa o luna incepe returul campionatului intern de fotbal, s-a organizat, pe stadionul “Steaua”, un fel de antrenament pentru punerea in aplicare a legii, la care au participat jandarmi din toata tara.


S-au exersat interventii de evacuare a suporterilor tulburenti, imprastierea lor, stingerea unor inceputuri de incendii, izolarea unor grupuri recalcitrante si alte asemenea.


De amintit mai este faptul ca, pentru aceasta repetitie generala, a fost ales terenul din Ghencea deoarece acesta este singurul din tara care prezinta toate normele de securitate impuse de UEFA.


Sa speram ca nu va fi nevoie de prea multe asemenea interventii si suporterilor prea infocati le va veni mintea la cap, spre binele desfasurarii in conditii optime a intrecerilor sportive.


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.