Jandarmi, padurari si voluntari vor patrula in Bucegi ...

Jandarmi, padurari si voluntari vor patrula in Bucegi

0 219

Pentru ca altfel, se pare, nu se poate stopa transformarea naturii in lada de gunoi, o suta de voluntari din tara, alaturi de reprezentanti ai Jandarmeriei Romane si ai Romsilva, adica padurari care cunosc bine locurile, dar au habar si sa iubeasca natura, vor patrula de vineri pana duminica intre Busteni si Sinaia, prin munti, acolo unde lumea iese in asemenea ocazii pentru o zi la iarba verde, cu tot tacamul friptanelor la foc de lemn din padure, ca sa atenþioneze cetatenii sa nu lase gunoaie in paduri sau arii protejate, precum si sa nu faca focul in apropierea padurilor sau alte locuri interzise, a declarat presedintele EcoAssist, Liana Buzea.
„Jandarmii si padurarii vor putea aplica amenzi, intre 60 lei si 80 lei pentru depozitarea incorecta a deseurilor si intre 120 lei si 200 lei pentru aprinderea focului in padure, conform legii 31/2000”, a adaugat „tariful” amenzilor oficialul Asociatiei EcoAssist, ca sa stie tot romanasul dedat la mici si bere cat il poate costa bucata. Ea a adaugat ca „romanii vor trebui sa inþeleaga ca nu este nimeni obligat sa stranga mizeria dupa ei – nici autoritatile, nici ONG-urile”.

„De asemenea, trebuie inteles faptul ca nu pot fi amplasate cosuri de gunoi in padure sau pe munte. Aceste zone nu sunt strazi publice, ci sunt arii naturale, iar fiecare persoana are obligatia sa isi pastreze propriul gunoi asupra sa”, a atras Liana Buzea atentia.

In plus, Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Jandarmeria Romana si Asociatia EcoAssist vor organiza, de vineri, patrule verzi la nivel national, in scopul responsabilizarii persoanelor care lasa gunoaie in paduri, arii protejate sau pe plaje, caci si pe litoral se duc destui nesimtiti.

Direcþia Apele Romane Dobrogea Litoral va avea echipe care vor strabate litoralul pentru a se asigura ca turistii pastreaza curatenia si nu intra cu masinile pe plaja, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al institutiei, Catalin Anton.

„Nu ne temem de focuri pe plaja, deoarece am vazut ca turistii au inteles ca nu au voie sa aprinda focul acolo. Ne intereseaza sa nu intre cu vehicule pe plaja si sa nu faca multa mizerie. Noi vom dota plajele cu cosuri de gunoi si tot ce este necesar”, a spus Anton.

Iata ca oameni constienti pun umarul, sacrificandu-si timpul liber, pentru predarea lectiei ecologice printre cei care au obiceiuri prea libere cand pleaca de acasa. Iar amenzile, daca vor fi aplicate, sunt binevenite, caci, cum am mai aratat si in alte randuri, incapatanarea catarului poate fi infranta doar cu batul.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.