James Bond imaginea TIFF 2008

James Bond imaginea TIFF 2008

0 64

Editia a VII-a a Festivalul International de Film Transilvania – TIFF are pregatita o campanie puternica pentru acest an. Protagonistul acestei editii este faimosul personaj James Bond. Agentul 007 va fi interpretat de actorii romani Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov, Piersic Junior, Tudor Chirila si Anamaria Marinca.
Astfel, TIFF pastreaza traditia prin care, cu ocazia fiecarei editii aleg interpretarea parodica a unui personaj consacrat pe plan international.
Pentru posterul festivalului, au fost contractati sapte actori, imbracati, insa, nu in smoking, ci ca niste veritabili haiduci autohtoni: cu mustati, perciuni, plete in vant, cojoace, caciuli de lana, brau si, evident, cu pistol la cingatoare.
Spotul festivalului a fost gandit indelung de Radu Muntean, aflat la a cincea colaborare cu TIFF-ul. Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Bogdan Mustata, Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru si Paul Negoescu sunt cei sapte regizori invitati sa interpreteze local mitologia Bond in mici filmulete de circa 40 de secunde.
Acest proiect a fost produs de Mercedes Benz, de aceea cei sapte regizori au gasit modalitati de a „distribui” in povestile lor cate un model de masina Mercedes.
Coloana sonora a filmuletelor Bond este asigurata de Fanfara Ciocarlia, care a oferit festivalului drepturile de utilizare a propriei lor interpretari muzicale a temei James Bond, intitulata „007 James Bond Theme” si inclusa pe albumul „Gili Garabdi”.
In penultima zi a festivalului, sambata, 7 iunie, ora 12.00, in cadrul unei conferinte de presa speciale, TIFF va lansa un DVD cu cele sapte spoturi ale editiei cu numarul sapte. In aceeasi zi, la cinematograful Republica, „haiducii 007” prezenti la festival se vor intalni cu publicul clujean pentru o sesiune de autografe si discutii.
Cea de-a saptea editie a Festivalului va debuta la Cluj, pe 30 mai, cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic „Funny Games”.
Festivalul se va desfasura si in acest an la Sibiu, in perioada 11 – 15 iunie, cu proiectii in mai multe locuri, printre care si Piata Mica din Sibiu.
TIFF este organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc, fiind primul festival international de film de lungmetraj din Romania.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.