Jale in achizitiile publice

Jale in achizitiile publice

0 129

Dezordinea din zona achizitiilor publice, lipsa unei legislatii coerente si a unui control eficient obliga Guvernul la o masura radicala care va incalca autonomia administrativa. Oare agentia de speciliate – ANRMAP si organismul de control de la „finante” ce fac?
Guvernul va cere institutiilor de stat raportari trimestriale privind modul de atribuire a contractelor de lucrari si servicii, pentru a controla procedurile de derulare a achizitiilor publice, dupa ce a constatat ca in 2008 doar 2% din totalul achizitiilor au fost derulate prin sistem electronic.
„In contextul reducerii cheltuielilor bugetare, a fost efectuata o analiza privind modul in care autoritatile contractante aplica procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica, prin utilizarea mijloacelor electronice, iar datele obtinute au relevat ca, in 2008, doar 2% din totalul achizitiilor publice au fost derulate prin acest sistem. In consecinta, s-a decis ca aceste proceduri sa fie monitorizate mult mai atent, prin raportari trimestriale”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale.
In luna martie, Guvernul a decis ca institutiile statului vor fi obligate sa se inscrie in programul electronic de licitatii si sa atribuie prin acest sistem contracte in valoare de minimum 20% din bugetul anual stabilit pentru achizitii publice, in caz contrar urmand sa fie sanctionate cu amenzi cuprinse intre 10 si 35.000 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.