Jafurile din Brasov si Cluj l-au alertat pe ministrul de interne, Dan...

Jafurile din Brasov si Cluj l-au alertat pe ministrul de interne, Dan Nica

0 155

Ingrijorat de jafurile armate care au avut loc in ultima perioada in centrul tarii, mai exact, in Brasov si Cluj, Ministrul de Interne, Dan Nica, a hotara sa puna piciorul in prag si sa ia atitudine.
Si primul pas pe care acesta l-a facut a fost sa-si avertizeze subalternii in legatura cu indatoririle pe care fisa postului lor il presupune: „Cine isi face treaba ramane, cine nu – pleaca”.
„Nu voi avea nici o ezitare sa schimb sau sa dau afara orice persoana, indiferent de rangul sau pozitia pe care o detine in structurile de aplicare a legii, in situatia in care constat ca nu isi face treaba”, a continuat ministrul, in urma conferintei ce a avut loc cu ocazia actiunii „Strada 2009”.
Actiunea a inceput la data de 23 februarie 2009 si se va desfasura pina la sfirsitul lunii in curs. Scopul este acela de a coordona unitar actiunile structurilor de ordine si siguranta publica, adica Politia, Jandarmeria si Politia de Frontiera.
Petre Toba, seful Politiei Romane, s-a aratat optimist fata de deznodamantul anchetei de la Brasov si, ca in cazul jafului de la Cluj, exista mai mult de zece suspecti.
Chestorul de politie s-a declarat „extrem de optimism fata de deznodamantul acestei anchete. Sper ca in cel mai scurt timp sa va putem oferi noi amanunte”, a spus seful Politiei, cu referire la ancheta dublului asasinat de la o casa de schimb valutar din Brasov. Despre atacul armat de la Banca Transilvania din Cluj, chestorul a aratat ca exista in acest moment „peste 10 suspecti” carora li se verifica alibiurile.
Va reamintim ca la Brasov, in data de 29 ianuarie, o persoana a fost omorata in urma unui jaf armat asupra unei case de schimb din centrul orasului, iar la Cluj, pe 13 februarie, sediul Bancii Transilvania a fost jefuit, iar reprezentantii bancii ofera 25 000 de lei persoanelor care pot da informatii cu privire la jefuitori.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.