Jaf cu televizorul

Jaf cu televizorul

0 68

Se poate si asa ceva.Elegant,cu o tipa bine pavoazata si guraliva, gata sa-ti cada la picioare numai sa intri in legatura cu ea – chestia cu 0900…..,pret telefonare un euro si ceva – si sa raspunzi la o intrebare simpla,de clasa a patra.
Pe multe posturi tv apar,la diferite ore,asemenea concursuri,cu premii tentante,de ordinul a milioane si milioane lei vechi.
Ciudat este insa faptul ca nu prea se inghesuie nimeni sa inhate aceste premii,care se raporteaza apoi pentru urmatoarea zi.
De Sf. Maria,butonand ca sa dau de Olimpiada,am nimerit peste un asemenea concurs,la National TV. Tipa moderatoare era tanara, fasneata si guraliva, buna pentru o asemenea intreprindere. Ce m-a deranjat fost doar faptul ca, la repezeala,nu puteam calcula cat timp mi-ar lua,la o adica,dezugravirea fatadei ca sa ajung sa o sarut pe pielea normala si naturala a obrajilor,fruntii sau gurii.
Intrebarea de 1.500 RON era simpla,chiar banala: trebuia, sunand la numarul afisat intr-un colt al micului ecran si repetat de tipa in cadrul rugamintilor ei de a o contacta, sa spui un animal, din cel putin trei litere, care apare in „Amintiri din copilarie” ale lui Creanga.
Am zabovit putin pe post ca sa vad cum da lumea navala sa se umple de bani,la o intrebare atat de simpla. Si chiar a sunat telefonul din studio, o voce de femeie de nu stiu unde indicand nu mai stiu ce obiect, nu animal. A urmat chestia moderatoarei cu vai, ce pacat, nu ati raspuns bine, mai reveniti, pac, telefonul inchis si indemnuri catre alti eventual doritori de marele premiu.
Aveam telefonul la indemana si am zis sa incerc si eu. Cinspe milioane nu-s de colo, iar viata din scris este cam amara. Mi-a raspuns o voce de barbat,dulce cat poate fi aceea a unui robot,care m-a asigurat ca era cat pe ce sa intru in concurs,dar ca de data asta nu am reusit, dar sa mai incerc, caci am sanse. Am mai incercat de doua ori, cu acelasi rezultat. In acest timp, pe micul ecran moderatoarea se dadea de ceasul mortii ca nimeni nu o suna.
Chestia m-a costat aproape patru euro si m-a pus pe ganduri:uite combinatia cu
smecherii de la telefoane,indiferent de retea. Pe micul ecran esti indemnat sa intri pe fir, in schimb la telefon ti se da de inteles ca este ocupat si sa revii. Daca esti fraier o tot faci si-ti curg banii, pe fir, in contul retelei telefonice respective si a postului tv respectiv. Iar premiul este dat, pana la urma, cand si cui trebuie.
Nu am aparatura necesara inregistrarii unor asemenea inselatorii/jafuri, dar cred ca organele in drept ar trebui sa faca putina curatenie in asemenea cazuri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.