JAF CU EXPROPRIERI PENTRU DRUMURI!!

JAF CU EXPROPRIERI PENTRU DRUMURI!!

0 101
Guvernul va retrage Academiei Agricole "Gheorghe Siseşti" 7.000 mp de teren şi va plăti 71,6 mil lei (16,3 mil.euro) pentru terenuri necesare construcţiei de drumuri.
Printre cei mai cunoscuţi "NOROCOSI" expropriaţi sunt foştii miniştri Daniel Dăianu şi Dan Ioan Popescu ca şi firma Titan Mar, deţinută de Videanu, dar si o gramada de "alti indivizi ", informati la timp asupra traseului rutier respectiv, informează Mediafax.
Plăţile vor reprezenta noi despăgubiri acordate de la bugetul de stat pentru imobile expropriate şi folosite la construcţia de drumuri.
Cele mai mari despăgubiri, de aproape 49 milioane lei, vor fi acoperite pentru exproprieri de terenuri, în suprafaţă totală de 218.265 metri pătraÅ£i, la modernizarea centurii rutiere a municipiului BucureÅŸti. (Desi normal ar fi,ca in alte tari,sa se acorde despagubiri doar propietarilor care au dobandit terenurile respective ,cel putin cu 10 ani inainte de anuntarea oficiala a constructiei care genereaza expropierea , la preturi stabilite de stat (inclusiv TVA) nu in functie de …pretul pietei!!)
Pe lista expropriaÅ£ilor afaceristi au fost introduse acum 317 persoane fizice ÅŸi firme, printre cele mai cunoscute dintre acestea fiind fostul ministru al Industriilor din Guvernul Năstase, Dan Ioan Popescu, acesta urmând să încaseze, 66.084 lei pentru un teren de 423 metri pătraÅ£i din comuna Pantelimon, la care se adaugă însă 159.937 lei pentru un teren de peste o mie pătraÅ£i deÅ£inut de soÅ£ia sa în aceeaÅŸi zonă. Cei doi deÅ£in în Pantelimon un lot de 5.000 metri pătraÅ£i teren.
Pe aceeaÅŸi listă a fost înscrisă ÅŸi firma Titan Mar, deÅ£inută de fostul ministru ÅŸi primar general Adriean Videanu, care va încasa peste 500.000 lei pentru 1.532 metri pătraÅ£i teren ÅŸi anexe în comuna Chiajna. Firma deÅ£ine în zonă aproape 81.000 metri pătraÅ£i teren.
 
De ce nu platesc acestia, macar TVA
Despăgubiri importante, în cuantum total de peste 14,1 milioane lei pentru 51.056 metri pătraÅ£i teren, vor fi acordate de stat ÅŸi pentru exproprieri la construcÅ£ia centurii rutiere în zona de nord a municipiului BucureÅŸti.
Pe lista celor 189 de persoane fizice ÅŸi firme beneficiare figurează, printre alÅ£ii, fostul ministru al FinanÅ£elor Daniel Dăianu, 2.833 metri pătraÅ£i pe care îl deÅ£ine în comuna MogoÅŸoaia. care va încasa 11.591 lei pentru 63 metri pătraÅ£i din terenul total de Dăianu a mai fost despăgubit ÅŸi în urmă cu ÅŸase ani, pentru cedarea unui teren de 574 metri pătraÅ£i în aceeaÅŸi zonă.Pe aceeaÅŸi listă apare ÅŸi firma Cityring Property, cu aproape 740.000 lei pentru 4.018 metri pătraÅ£i de teren, controlată de oamenii de afaceri Eugen ÅŸi Liviu Lapădatu, care deÅ£in prin firma Polygate, înregistrată în Cipru, ÅŸi societatea de distribuÅ£ie pentru produse IT Tornado Technology.
Alte despăgubiri vor fi acordate firmei Rafo (15.454 lei pentru 84 metri pătraÅ£i teren în MogoÅŸoaia), CFR SA (195.757 lei pentru 1.064 metri pătraÅ£i în MogoÅŸoaia), Rompetrol Downstream (434.248 lei pentru 2.311 metri pătraÅ£i la Chiajna), Petrom varianta de ocolire a municipiului BraÅŸov!! (339.868 lei pentru 3.063 metri pătraÅ£i în Chitila).
La acestea se adaugă alte despăgubiri de 8,6 milioane lei care vor fi plătite pentru exproprieri la varianta de ocolire a municipiului ConstanÅ£a, Autostrada BucureÅŸti – ConstanÅ£a, tronsonul Cernavodă – ConstanÅ£a, reabilitarea DN 6 Drobeta – Turnu Severin – Lugoj ÅŸi INCLUSIV… varianta de ocolire a municipiului BraÅŸov!!
În aproape toate cazurile, autorităţile precizează că imobile proprietate privată care vor fi expropriate nu au fost înscrise în cartea funciară întrucât Legea cadastrului ÅŸi a publicităţii imobiliare "nu instituie un termen de înscriere".
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.