Jaf armat in plina zi

Jaf armat in plina zi

0 59

Zic “in plina zi” cu toate ca fapta s-a petrecut ieri pe la orele 19,00. Dar la aceasta ora mai este multa lumina si locurile publice sunt intesate de oameni cu diferite treburi sau doar la plimbare.
Initial urma sa fie un simplu furt, dar, lucrurile precipitandu-se, s-a facut uz de arma.
Totul s-a petrecut intr-un mare magazin de pe sos. Stefan cel Mare din Capitala, in zona spre Bucur-Obor, trei persoane fiind surprinse furand din rafturile magazinului.
De fapt este vorba de doua femei, imbracate in fuste lungi si largi, care incercau sa plece din magazin cu o cantitate importanta de detergenti, plus alte maruntisuri cat mai de valoare, toate bagate sub fuste, in niste sacose special amenajate pe dedes.
Dar, in momentul in care se indreptau spre iesire, au fost oprite de paza magazinului. In acea clipa, un tip care le astepta pe cele doua la iesire a scos un pistol, amenintand paznicii si lumea din apropiere. Se pare ca a si tras in aer, zgomot estompat de larma iscata de strigatele si tipetele cumparatorilor si, mai ales, ale cumparatoarelor, cu totii speriati la culme.
Si paznicii s-au scapat in scutece si astfel cei trei au putut pleca linistiti, caci cei cativa viteji care ar fi incercat o urmarire au alunecat pe cele depuse de paznici pe cracii pantalonilor
Urmeaza ca politia sa studieze inregistrarile sistemului de supraveghere video al magazinului.
Stirea ne-a fost transmisa de corespondentul nostru din Capitala, mai putin chestia cu paznicii si scutecele lor.
Revenind insa la intamplare, nu putem decat constata ca asemenea jafuri, dar si folosirea armelor la modul general, se inmultesc tot mai mult pe cuprinsul tarii, ceea ce te face sa gandesti ca ori legile sunt prea blande, ori politia si alte structuri implicate in activitati de paza sunt nepregatite corespunzator.
Iar semnalul de alarma urla prea tare ca sa nu-i scoale din somn pe cei in drept, spre linistea celor multi si cinstiti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.