Izolarea termica pentru un apartament=3.500 euro !!

Izolarea termica pentru un apartament=3.500 euro !!

0 113

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a declarat la Brasov, ca izolarea termica a unui apartament, prin programul guvernamental „50-30-20” va costa circa 3.500 de euro, transmite NewsIn.

„Asta inseamna cam 1.750 euro pe bugetul de stat, 1.150 euro primaria si cam 700 – 750 euro proprietarii. Asta ne-a iesit noua pe media mediilor. Ma bucur ca aproximativ 90% din proiectele propuse din teritoriu se incadreaza in aceasta suma. Am lansat aceasta medie pornind de la putinele blocuri care s-au reabilitat in ultimii opt ani, adica 89 de blocuri, cu aproximativ 1.800 de locuinte, aproape nimic la nivel national“, a declarat ministrul Blaga.

Conform declaratiilor ministrului, blocurile care vor fi reabilitate termic sunt situate in toate zonele tarii, in toate regiunile climatice, suma fiind calculata pentru toate lucrarile obligatorii prevazute de Ordonanta 18/2009. „Tinta clar prevazuta in lege este sa nu se depaseasca un consum de 100kw/ora/mp suprafata utila, asta insemnand consum energetic clasa A, in conditiile in care acum ne incadram la clasa D – E, cu 280 kw/ora. Pentru finantarea programului, ministerul a prevazut un buget de 360 milioane lei vechi, iar prioritizarea proiectelor va fi pe principiul «primul venit, primul servit»“, a incheiat Vasile Blaga.

Plenul Senatului a adoptat, in urma cu aproximativ doua saptamani, de urgenta, fara sa aduca amendamente, Ordonanta de Urgenta privind proiectul de reabilitare termica a locuintelor. Prin aceasta ordonanta, finantarea executarii lucrarilor de interventie pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte se asigura in raport de 50% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei. 30% din fonduri sunt aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale ori se obtin din alte surse legal constituite, iar 20% provin din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si/sau din alte surse legal constituite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.