Izolare termica de fatada

Izolare termica de fatada

0 207

Cu asta s-au ales locatarii a doua blocuri de pe Bulevardul Stefan cel Mare din partea firmei cu care au incheiat contract pentru termizolarea imobilelor. Oamenii s-au pomenit intr-o zi ca muncitorii au strans schelele si au disparut. De trei luni, reprezentantii ii duc cu vorba ca vor termina lucrarile. Exasperati, locatarii au sesizat Protectia consumatorului, in speranta ca vor vedea lucrarile finalizate.
Blocurile de trei etaje de pe Bulevardul Stefan cel Mare sunt singurele din Brasov care nu au asociatie de proprietari. Din acest motiv, locatarii au fost nevoiti sa incheie contracte individuale cu o firma pentru izolarea termica a imobilelor. In urma cu trei luni, firma a abandonat lucrarile la jumatate. Unii dintre locatari au achitat doar avansul, dar altii au platit integral partea care le revenea din costul lucrarii.
Nu sunt singurele probleme pe care brasovenii le-au intampinat in relatiile cu societatile pe care le-au contractat in sistem privat pentru izolarea termica a imobilelor. Daca cele mai multe si-au respectat contractele, cateva au fost reclamate de locatari pentru diverse deficiente. Se pare ca in oras exista firme fantoma care promit lucrari de izolare din fonduri europene, desi nu exista astfel de alocari din bugetul Uniunii Europene. Lucrarile derulate in programul guvernamental, prin care costurile sunt acoperite in proportie de 50 % de Ministerul Dezvoltarii, 30% de Primarie, in timp ce 20 de procente revin asociatiei de locatari, au decurs pana acum fara probleme. Anul trecut 50 de blocuri au fost reabilitate in Brasov prin acest sistem. Anul acesta se realizeaza studiul de fezabilitate pentru 90 de blocuri; minimum 30 dintre ele vor beneficia de izolare termica prin acest program pana la inceputul sezonului rece.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.