Iuliu Winkler sustine reimpartirea teritoriala a Romaniei

Iuliu Winkler sustine reimpartirea teritoriala a Romaniei

0 70

Se pare ca UDMR-ul si-a stabilit cu mult timp in urma strategia in vederea incercarii de obtinere a autonomiei Tinutului Secuiesc. Desi este la Bruxelles in calitate de europarlamentar roman si una dintre indatoririle sale este de a sustine cauza tarii nostre la Uniunea Europeana, Iuliu Winkler reia la Bruxelles tema favorita a UDMR.


??????????? ?Concret, in cadrul unei reuniuni cu reprezentantii din capitala Belgiei ai Consiliilor Judetene, reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a subliniat necesitatea imperioasa a reorganizarii regiunilor de dezvoltare prin infiintarea unui numar mai mare de regiuni, intre 14 si 16, fata de actualul numar de opt.


??????????? „Este nevoie de regiuni mai mici, care sa prezinte o mai buna coeziune economico-sociala, care sa urmeze structura regiunilor traditionale din Romania, care sa aiba personalitate juridica, competente administrative si sa fie conduse de consilii regionale alese. Asigurarea eficientei dorite in atragerea de fonduri de coeziune si fonduri structurale este posibila numai cu o conditie a reorganizarii regiunilor. In Romania, Agentiile de Dezvoltare Regionala nu pot produce proiecte de anvergura, si aceasta deoarece organismele nu pot realiza politici coerente la nivel regional din cauza lipsei coeziunii intraregionale a actualelor structuri.” declara la Bruxelles in calitate de roman Iuliu Winkler.


??????????? Care este interesul ascuns? Se forteaza formarea de noi regiuni, 16 la numar, una dintre ele neaparat formata din judetele Mures, Harghita si Covasna. In acest fel, ?se? pune in fata asa-zisul interes national, si anume absorbtia fondurilor europene.


De aici pana la mult dorita autonomie teritoriala ceruta cu insistenta de UDMR nu mai este decat un pas. Poate in al 12-lea ceas,? politicienii din tara noastra se vor trezi si nu vor vinde tara de dragul unei aliante politice pentru cei 6 % pe care il obtine la fiecare scrutin UDMR-ul.


?


?


?


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.