Iulia Ganea se va recupera in Israel

Iulia Ganea se va recupera in Israel

0 1287

Iulia Ganea, lovita panul trecut pe trecerea de pietoni din Cristian, poate pleca la recuperare in Israel. Aflata in stare vegetativa, tanara are mare nevoie de tratamentul in strainatate, pentru care sotul ei a reusit sa stranga bani din donatii. Prefectul Brasovului a intervenit pentru a urgenta obtinerea pasaportului

Iulia Ganea, lovita panul trecut pe trecerea de pietoni din Cristian, poate pleca la recuperare in Israel. Aflata in stare vegetativa, tanara are mare nevoie de tratamentul in strainatate, pentru care sotul ei a reusit sa stranga bani din donatii. Prefectul Brasovului a intervenit pentru a urgenta obtinerea pasaportului.
Cand s-a intamplat nenorocirea, in urma cu zece luni, Iulia era insarcinata in luna a opta si traversa impreuna cu sotul ei strada pe o trecere pentru pietoni din Cristian.
Tanara de 26 de ani a fost spulberata de un sofer care consumase alcool inainte sa se urce la volan. Bebelusul nu a supravietuit iar Iulia a stat cateva luni in coma. Starea sa este grava in continuare, cu deficit motor la nivelul tuturor membrelor. A fost operata pe creier insa recuperarea va dura mult timp. Sansa sa este Centrul International de Reabilitare „Levinstein” din Isral. Sotul ei, Laurentiu Ganea, a reusit sa stranga 50.000 de euro, suma care va ajunge pentru 2-3 luni de tratament.
Obtinerea pasaportului pentru Iulia s-a dovedit o problema, dupa ce Serviciul de Pasapoarte din Bucuresti i-au cerut sotului sa demonstreze ca este imputernicit ca tutore.
Procedura ar fi durat mult prea mult pentru situatia in care este Iulia. A fost nevoie de interventia prefectului Brasovului pentru a urgenta demersurile, iar acum Iulia are pasaport si poate pleca la tratament. Liviu Neculicioiu, barbatul care a nenorocit-o pe Iulia si care lucra ca functionar la Primaria Cristian a fost condamnat la 2 ani si 3 luni de inchisoare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.