Iubitorii schiului se pot bucura de zapada la Brasov

Iubitorii schiului se pot bucura de zapada la Brasov

0 108
In Romania iarna si-a intrat in drepturi depline. La Brasov si-n imprejurimi – de asemenea. Zapada cazuta cu destula generozitate ii atrage ca un magnet pe iubitorii sporturilor deIn Romania iarna si-a intrat in drepturi depline.
Adultii, tinerii, adolescentii sau copiii nu au mai avut rabdare pana la deschiderea oficiala a sezonului de schi (21 decembrie) si deja au luat cu asalt partiile din Poiana Brasov si statiunile din zona.
Pentru micutii care tanjesc sa invete tainele schiului Clubul Sportiv Scolar Brasovia vine cu o propunere generoasa, care acopera aproape toate disciplinele schiului: schi alpin, schi biatlon si sarituri cu schiurile. In prima faza, cea de dupa selectia si inscrierea la sectia de schi a CSS Brasovia, copiii, baieti sau fete, vor incepe cursurile de initiere in schi.Pro f. Antonella Focseneanu se ocupa de copiii nascuti in perioada anilor 2000-2003.
„Cerintele noastre minime sunt ca baietii si fetele care se vor indrepta catre schi sa aiba calitatile fizice corespunzatoare practicarii sporturilor de iarna si sa posede echipament specific de schi: schiuri, bete, clapari si costum de schi. Vom efectua 5 antrenamente pe saptamana, durata unui singur antrenament fiind de doua ore. Antrenamentele au loc in cartierul Noua – Scoala nr. 9 si zona Lacului Noua -, si in Poiana Brasov”, afirma Antonella Focseneanu.
Tot la CSS Brasovia si tot la schi alpin activeaza prof. Oana Marina Muntean. Atat in aceasta perioada caracteristica sporturilor de iarna, cat si-n viitor, prof. Muntean raspunde de initierea, aprofundarea si perfectionarea cunostintelor in schi ale fetelor si baietilor nascuti in anii 2004-2005. Si-n acest caz cerintele minime sunt identice cu cele prezentate mai sus, cu mentiunea ca antrenamentele se desfasoara numai in Poiana Brasov.
Pentru copiii din zona Zarnesti-Bran-Moieciu- Fundata, nascuti in intervalul 2000-2005, prof. Cornel Duicu se ingrijeste de tot ceea ce inseamna schiul biatlon (cursuri de initiere in schi fond, antrenamente de tragere, cursuri pentru avansati in schi biatlon, cursuri de performanta etc.).
Antrenamentele au loc la Cheile Gradistei.  
 
Cristinel Stavaru
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.