Italienii apreciaza eforturile energetice ale Brasovului

Italienii apreciaza eforturile energetice ale Brasovului

0 100
Primaria Brasov are mentalitatea si cunostintele pentru a se conforma politicii energetice europene. Este parerea autoritatilor italiene din orasul Due Carrare, localitate cu o vasta experienta in exploatarea energiilor bioregenerabile. La Brasov, italienii si-au exprimat convingerea ca ne aflam pe drumul cel bun in  cresterea cu 20% a eficientei energetice si folosirea energiei in procent de 20% din surse regenerabile, asa cum cere Uniunea Europeana.
Cresterea cu 20% a eficientei energetice si atingerea unui procent de 20% de energie obtinuta din surse regenerabile sunt cerinte ale Uniunii Europene la care trebuie sa ne aliniem si noi. Autoritatile locale trebuie sa ofere un exemplu comunitatii prin implementarea de masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice. La Brasov, Primaria a eficientizat cladirile din subordine, insa, pentru a atinge tinta impusa de Uniune, este nevoie ca si cladirile rezidentiale sa faca acelasi lucru.
Romania va trebui sa aduca de aceeasi parte a baricadei consumatorul si furnizorul, asa cum se intampla in alte tarii ale Uniunii Europene.
Primaria municipiului Due Carrare din Italia a prezentat la Brasov metodele prin care provincia italiana Padova a atins tintele impuse de Uniune. Claudio Garbo, viceprimar in Due Carrare, Padova, a dezvaluit ca localitatea pe care o conduce inregistreaza rezultate bune in minimizarea emisiilor de CO2, capitol la care sunt foarte avansati. Din ce a vazut in Brasov a constatat ca autoritatile sunt extrem de interesate si deschise si este convins ca Brasovul este pe drumul cel bun, are mentalitatea dar si cunostintele necesare pentru a se conforma cerintelor energetice europene.
Italienii au prezentat masuri de modernizare a instalatiilor de iluminat interior, a iluminatului public dar si proiecte de utilizare a resurselor regenerabile. Toate pot fi replicate de catre administratiile publice locale si au o contributie decisiva in atingerea tintei de 20% de energie obtinuta din surse regenerabile impusa de UE.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.