IT Challenge incepe la Brasov

IT Challenge incepe la Brasov

0 218

Organizatia studenteasca AIESEC cu filiala sa locala din Brasov pune la cale un concurs pentru studentii din orasul nostru.
Este vorba de cea de-a doua editie a concursului IT Challenge, care va avea loc in perioada 23 martie – 10 mai 2009, care are ca scop dezvoltarea pietei IT&C si crearea unei legaturi între studentii de la facultatile de profil si companiile din mediul IT&C brasovean.
Aceasta organizatie a incercat prin toate proiectele pe care le-a intreprins sa medieze relatiile dintre studenti, viitori angajati pe piata fortei de munca, si angajatori. Invatamantul universitar este destul de opac atunci cand vine vorba de deschiderea spre concretul si nevoile pietei reale a fortei de munca, oportunitatile de acumulare a experientei practice fiind aproape de zero. Mai ales in acest domeniu al informaticii, tinerii studenti au nevoie de practica pentru a putea obtine titlul de specialisti in domeniu.
Evenimentul se desfasoara sub forma unor workshopuri si se finalizeaza cu un concurs in care studentii au ocazia de a-si arata pasiunea pentru ceea ce fac ºi de a pune in practica ce au invatat la facultate, dar si pe parcursul acestui proiect.
Participantii pot alege unul dintre cele 3 domenii : Chip Design, Software Development sau Web Design.
La final, studentii vor primi din partea companiilor o temã de proiect pe care sa o realizeze intr-un timp dat. Acest proiect ofera firmelor participante posibilitatea de a face o investiþie pe termen lung prin facilitarea legaturii cu actualii studenti.
Proiectul se poate finaliza cu colaborari intre studentii participanti si companii de profil, autohtone sau din strainatate, daca ambele parti isi doresc acest lucru.
Pentru inscrieri si mai multe detalii, puteti accesa site-ul www.itchallenge.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.