ISU si Salvamontul isi arunca reprosuri peste epava planorului din Postavarul

ISU si Salvamontul isi arunca reprosuri peste epava planorului din Postavarul

0 472

Epava planorului prabusit in Masivul Postavarul a fost acoperita cu huse rezistente la intemperii, pana cand vremea va permite unui elicopter sa o ridice din padure. Daca manevra nu fost posibila luni din cauza cetii, marti zapada a facut imposibila orice tentativa de ridicare de la sol a aparatului pilotat de Mircea Craciun in urma cu 3 luni si jumatate

Epava planorului prabusit in Masivul Postavarul a fost acoperita cu huse rezistente la intemperii, pana cand vremea va permite unui elicopter sa o ridice din padure. Daca manevra nu fost posibila luni din cauza cetii, marti zapada a facut imposibila orice tentativa de ridicare de la sol a aparatului pilotat de Mircea Craciun in urma cu 3 luni si jumatate.
Resturile aparatului prabusit cel mai probabil in 6 august vor fi duse la Aeroclubul din Ghimbav dupa care vor ajunge pentru expertizare la sediul Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile din Bucuresti.
Daca vremea este neprielnica in zona Muchia Cheii, locul unde a fost indentificata epava, si intre cautatori s-a declansat furtuna. Presedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din Romania, Mircea Opris, spune ca a predat Inspectoratului pentru Situatii de planor gasit1Urgenta un plan al zonei, pe care fusese solicitat sa-l elaboreze.
Salvamontistul Opris a mai declarat ca zona nu a mai fost prioritara pentru cautari dupa ca ISU si dr. Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta au preluat conducerea cautarilor. ISU pretinde insa ca nu detine niciun plan al zonei transmis de catre Asociaţia Naţionala a Salvatorilor Montani si seful Salvamont Brasov a facut parte din punctul de comanda care a dirijat cautarile. Tot ISU precizeaxa ca vegetatia si terenul accidentat au impiedicat identificarea epavei, in ciuda celor 12 actiuni de cautare in zona Muchia Vaii, la care au participat personal ISU, Serviciul Salvamont, jandarmi montani si vanatori de munte.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.