ISU si Primaria vor avea o baza de date comuna

ISU si Primaria vor avea o baza de date comuna

0 517

Primaria si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vor sa colaboreze mai bine in 2016. Un domeniu de actiune comuna il reprezinta situatiile legislative care ii pun pe agentii economici in dificultate. In urma tragediei de la Colectiv, numerosi patroni de localuri si-au exprimat dorinta de a intra in legalitate, insa s-au impiedicat de norme greu aplicabile.

Primaria si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vor sa colaboreze mai bine in 2016. Un domeniu de actiune comuna il reprezinta situatiile legislative care ii pun pe agentii economici in dificultate. In urma tragediei de la Colectiv, numerosi patroni de localuri si-au exprimat dorinta de a intra in legalitate, insa s-au impiedicat de norme greu aplicabile. Un prilej de a le intelege mai bine este instruirea PSI pe care Camera de Comert si Industrie o organizeaza saptamana viitoare
In 2015, firmele brasovene au depus 950 de cereri – cu 3,5% mai putine decat in 2014 – pentru emiterea de avize, autorizatii de securitate la incendiu si protectie civila. In urma solicitarilor, ISU a emis 185 de avize, 67 de autorizatii, 141 de avize PUZ si PUD si 154 de adrese de negatie, in timp ce 202 avize si 139 de autorizatii au fost respinse. Inspectia de prevenire a executat peste 1.000 de controale tehnice de specialitate, dintre care cele mai multe la operatori economici si institutii, unde s-au constatat 3.880 de deficiente. Edilii brasoveni cauta solutii pentru ca agentii economici sa nu fie nevoiti sa isi inchida activitatileisu evaluare1
O baza de date comuna a Primariei si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ar putea rezolva blocajele existente in randul agentilor economici, cauzate frecvent chiar de legislatie.
Camera de Comert si Industrie Brasov organizeaza in 9 si 10 februarie o sesiune de instruire pentru manageri si responsabilii PSI din cadrul firmelor si institutiilor. Peste 20 de agenti economici si-au exprimat deja dorinta de a participa.
Inspectorii ISU au constatat anul trecut 4.200 deficiente. Pentru incalcari ale legislatiei in domeniul prevenirii situatiilor de urgenta, s-au aplicat 3.880 de sanctiuni contraventionale, peste 3.000 de avertismente si 437de amenzi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.