ISU este asaltat de solicitari din partea detinatorilor de spatii

ISU este asaltat de solicitari din partea detinatorilor de spatii

0 1065

Numarul solicitarilor pentru activitatea de avizare si autorizare ISU s-a triplat fata de perioada de dinaintea tragediei din Colectiv. Din ce in ce mai multi patroni de service-uri auto, garaje sau magazine alimentare au inceput sa ceara Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov puncte de vedere

Numarul solicitarilor pentru activitatea de avizare si autorizare ISU s-a triplat fata de perioada de dinaintea tragediei din Colectiv. Din ce in ce mai multi patroni de service-uri auto, garaje sau magazine alimentare au inceput sa ceara Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov puncte de vedere.
Reprezentantii ISU Brasov ii roaga pe cetateni ca, atunci cand se prezinta la sediul de pe strada Scolii sa aiba la ei documente justificative, cu planurile si dimensiunile exacte, cartea funciara si acte care sa dovedeasca activitatea din cladire.
Pana acum o luna, nimeni nu isi facea griji cu privire la securitatea la incendiu. Pe langa patronii de cluburi si restaurante, au inceput insa sa ceara puncte de vedere si autorizatii si alti proprietari de cladiri, in care se desfasoara diverse activitati. In perioada 2-11 noiembrie ISU Brasov a inregistrat 56 de solicitari de puncte de vedere si 26 de cereri de avize si autorizatii.
Cei interesati de securitatea cladirilor pe care le detin sunt rugati sa citeasca Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor dar si Hotararea cu Nr. 1739 din 2006, pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si autorizarii privind securitatea la incendiu. Ulterior, daca brasovenii considera ca se incadreaza in cazul locatiilor care necesita un astfel de aviz, ei trebuie sa se prezinte la sediul ISU de pe strada Scolii, nr. 4.
Lista expertilor in domeniul apararii impotriva incendiului se gaseste pe site-ul ISU, www.isujbv.ro .

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.