ISU controleaza preventiv bisericile

ISU controleaza preventiv bisericile

0 526
Controale pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor in lacasele de cult. Inspectorii ISU Brasov au verificat respectarea regulilor pentru prevenirea incendiilor in toate bisericile unde urmeaza ca mii de credinciosi sa participe la slujba de Inviere. Pompierii au facut recomandari atat pentru preoti cit si pentru enoriasi.
Toate lacasele de cult dar si unitatile de primire a turistilor din judet vor fi controlate de inspectorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Brasov. Pompierii fac in aceste zile ultimele verificari ale normelor de prevenire si stingere a incendiilor inainte de sarbatorile pascale.
Potrivit lui Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al ISU Brasov, daca numarul credinciosilor este foarte mare, peste capacitatea bisericii, slujbele trebuie sa se desfasoare neaparat in aer liber, luminarile sa fie amplasate doar in locurile special amenajate in tavite cu nisip . Au fost verificate caile de evacuare , mijloacele de prima interventie cat si instalatiile electrice si cele de incalzire.
Enoriasii sunt indemnati sa respecte distanta intre ei in timpul procesiunilor de inconjurare a bisericilor.
Simbata, credinciosii sunt asteptati sa participe in numar extrem de mare la slujba de Inviere iar preotii vor face si ei recomandari. 
Inspectorii de prevenire vor fi prezenti la slujbele organizate in Saptamana Patimilor  si in Noaptea de Inviere in diverse lacasuri de cult pentru actiuni de supraveghere a respectarii masurilor specifice de aparare impotriva incendiilor. Pompierii verifica si asigurarea interventiei operative in cazul producerii unor eventuale situatii de urgenta.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.