ISU continua dotarile pe bani europeni

ISU continua dotarile pe bani europeni

0 87
ISU Brasov va primi noi dotari printr-un proiect european inceput in urma cu 6 ani. In garajul pompierilor brasoveni vor ajunge doua autospeciale si patru ambulante de prim ajutor si terapie intensiva. In cele doua etape precedente ale proiectului, luptatorii cu focul au primit deja ATV-uri pentru stingerea incendiilor, autospeciale cu apa si spuma, de cercetare nuclear-biologica, descarcerari grele si interventie.
Primul proiect, intitulat Fonduri europene nerambursabile pentru servicii de urgenta in judet s-a derulat in 2007 si s-a adresat localitatilor montane, unde interventia pompierilor era extrem de dificila. Al doilea, in valoare de 35,5 milioane lei, a permis achizitia unor echipamente specifice care au dus la imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta.
Noul proiect, intitulat Echipamente pentru imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta este in valoare de 20, 35 milioane lei. Acesta isi propune sa realizeze dotarea inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Regiunea Centru, instruirea a 516 persoane pentru utilizarea noilor echipamente, scaderea timpului mediu de raspuns al unitatilor mobile si scaderea timpului mediu de raspuns al echipajelor medicale si de prim-ajutor.
Proiectul european doteaza inspectoratele pentru situatii de urgenta din Regiunea Centru cu tehnica si instruieste personal din fiecare din cele 6 judete. Din cele 22 de autospeciale de capacitate mica, una va fi pentru judetul Brasov, din 4 autospeciale de capacitate mare, una este pentru judetul nostru, din 16 ambulante de prim ajutor (de tip B2), trei sunt ale judetului Brasov si din 2 ambulante pentru terapie intensiva (de tip C), una va fi a Brasovului.
Echipamentele vor fi utilizate la acoperirea riscurilor naturale, tehnologice, biologice, sociale si de incendii.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.