ISU Brasov nu a ratat anul trecut nicio interventie

ISU Brasov nu a ratat anul trecut nicio interventie

0 115
Inspectoratul Judetean Pentru Situatii de Urgenta a intervenit anul trecut la 5417 de actiuni. Cele mai multe cazuri, peste 4100, au fost asistate de SMURD, restul interventiilor au fost pentru stingerea incendiilor, asistenta personala, protectia mediului, salvari de animale si protectie civila. Angajatii ISU nu au ratat nicio interventie.
Comparativ cu anul 2011, numarul interventiilor a crescut cu 18%. Prin urmare in 2012, au fost cu 815 mai multe actiuni decat anul anterior. Serviciul SMURD a fost cel mai solicitat. Timpul mediu de raspuns a fost 8 minute si 34 de secunde, iar durata medi a interventiilor de 40 de minute. Chiar si asa, obiectivele ISU au fost atinse in mare parte si nu s-a ratat nici o interventie, potrivit declaratiei colonelului Ioan-Stelian Rechitean, seful ISU Brasov.
Pentru prevenirea situatiilor de urgenta si brasovenii au fost informati in legatura cu activitatea ISU.
Cu sprijinul Consiliului Judetean Brasov, inspectoratul s-a implicat si in derularea Programului Operational Regional 2007-2013 care are ca scop imbunatatirea infrastructurii sociale. Astfel, in 2012 a demarat cea de-a doua etapa a acestui proiect, care cuprindea dotarea cu 3 ambulante SMURD si 2 autospeciale de lucru cu apa si spuma. Valoarea totala a proiectului se ridica la 16.416.630  de lei, din care 733.124 lei reprezinta contributia Consiliului Judetean.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.