Istoria la persoana 1 a ajuns în parcul Tractorul

Istoria la persoana 1 a ajuns în parcul Tractorul

0 206

Trecătorii s-au întâlnit vineri cu Iohanes Honterus, Elena Mureşianu şi cu Valentin Bakfark în persoană care le-au predat pe loc o lecţie de istorie

Trecătorii s-au întâlnit vineri cu Iohanes Honterus, Elena Mureşianu şi cu Valentin Bakfark în persoană care le-au predat pe loc o lecţie de istorie.
Turiştii şi braşovenii vor putea să ia contact cu istoria Braşovului pînă în 22 septembrie, prin intermediul celei de-a treia ediţii a proiectului „Istoria la persoana întâi”.

Practic, în fiecare zi, în Piaţa Sfatului, între orele 11.00 şi 20.00 vor fi prezente 10 personalităţi istorice din secolele XVI-XIX, care au avut un rol important în istoria Braşovului. Anul acesta în premieră personajele au ajuns şi în cartiere, mai exact în parcurile Someşul şi Tractorul.

Având în vedere că 2018 este „Anul Centenarului”, două dintre personaje vor avea legătură cu Marea Unire Virgilia Branişte (soră de caritate în timpul Primului Război Mondial) şi Aurel Mureşianu (care a luptat în Primul Război Mondial).

Proiectul„Istoria la persoana întâi – ediţia a III-a”este iniţiat şi coordonat de Asociaţia Cultour şi finanţat de Primăria Municipiului Braşov.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.