Istoria Brasovului este intesata de gunoaie!

Istoria Brasovului este intesata de gunoaie!

0 541

O pensionara si-a pierdut viata pe Ocolitoarea Brasovului, intre Stupini si Sanpetru. Un sofer neatent care conducea o autoutilitara pe centura ocolitoare nu a respectat distanta regulamentara si a izbit o Dacie Logan care stationa la o coada pe carosabil. Impactul fost atat de puternic incat o femeie in varsta de 70 de ani, aflata pe bancheta din spate a masinii, si-a pierdut viata pe loc

Un munte de deseuri ii intampina pe turistii care doresc sa ajunga la Turnul Alb, unul dintre obiectivele faimoase incluse in ghidurile turistice. Pana sa ajunga la turnul aflat pe un deal, turistii sunt nevoiti sa urce un sir de trepte printre tot felul de resturi, care par nestranse de ani intregi.
Numai anul trecut, peste 992.000 de turitti au ajuns in județul Brasov. Turnul Alb, un vestigiu vechi de sute de ani, este inclus in toate traseele organizate de turisti sau de ghizi.
La jumatatea traseului, turistii opriti sa-si traga sufletul sunt intampinati de un morman de gunoaie si de un miros insuportabil.
Gunoaiele sunt aruncate la voia intamplatii, iar vegetatia nu este toaletata. In plus bancile si cosurile de gunoi sunt rupte, asa cum este si balustrada de sprijin.gunoaie turnul alb1
Autoritațile locale spun ca nu este pentru prima data cand aduna gunoaiele din zona. Potrivit lui Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, municipalitatea se confrunta in fiecare an cu aceeasi problema in zona.
„Este pacat ca cei care se plimba in acele zone nu inteleg ca este o zona de promenada si ca data viitoare cand vor veni, daca noi nu facem curat, se vor plimba printre propriile gunoaie”
, spune Toarcea.
Din 1 martie, la Brasov, a inceput luna curateniei, iar autoritatile locale au promis ca vor ecologiza intregul oras, inclusiv centrul istoric.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.