ISLAMISTII SI-AU GASIT NASUL,crede batranul sergent american STANLEY…

ISLAMISTII SI-AU GASIT NASUL,crede batranul sergent american STANLEY…

0 661
Teroriştii Statului Islamic vor trebui să înfrunte una dintre cele mai dure forţe terestre din lume. Norvegia se alătură statelor care trimit trupe împotriva ISIS, însă nu trimite soldaţi obişnuiţi, ci un batalion special supranumit „Punishers“ (cei care pedepsesc, n.r.).
Aceştia au o reputaţie de luptatori duri, astfel încât…chiar şi americanii au declarat că sunt o forţă de temut.Potrivit „Daily Mail“, batalionul este o unitate de infanterie a Armatei norvegiene, numită de fapt „Telemark“, dar care se foloseşte de simbolul eroului de benzi desenate „Punisher“ pentru a băga frica în inamicii lor.
Se stie că acest batalion a mai dus  bătălii împotriva talibanilor, încă din 2003, făcând parte din forţele de securitate NATO. Primii 50 de soldaţi din escadronul de elită se îndreaptă spre oraşul nordic irakian Irbil, pentru a antrena forţele kurde ce luptă împotriva ISIS. Norvegia va trimite şi instructori în Bagdad, notează madworldnews.com, citat de adevarul.ro.
Charles Stanley,57 ani, fost sergent în Divizia Aeropurtată 82 a Armatei americane, a  oferit suport unităţilor norvegiene în timp ce acestea se antrenau, pe o vreme îngheţată, urmând a fi detaşaţi în Bosnia, la sfârşitul anilor ’90.
Stanley a declarat pentru „Daily Mail“ că teroriştii ar trebui să fugă… cât îi ţin picioarele atunci când aud că Punisher au sosit în Irak…”Statul Islamic ar trebui să se teamă de ei. Ei nu fac pauză şi, atunci când li se dă o sarcină, nu îi opreşte nimic s-o ducă la îndeplinire”, spune Stanley.
„Aceşti soldaţi norvegieni, bine antrenaţi şi disciplinaţi, vor reuşi să distrugă orice soldat al Statului Islamic pe care îl întâlnesc. Sunt un grup de războinici foarte agresiv. Au genul acela de atitudine prin care arată că orice le iese în cale vor distruge”, adaugă Stanley, in stilul fimelor americane pline de clisee naive, cu eroi neinfricati, ocoliti de gloante si ghinioanele vietii… 
Nu există jumătăţi de măsură cu ei, e totul sau nimic. Am mare experienţă cu escadroane ca acesta şi printre ei sunt cei mai duri soldaţi pe care i-am intalnit. Se antrenează din greu şi luptă şi mai hotărât”, mai explică veteranul american,spre satisfactia gospodinelor americane, convinse ca tara lor …implementeaza democratia pe tot Mapamondul...Dacă aceşti soldaţi sunt doar pe jumătate atât de buni pe cât sunt descrişi, fără îndoială că vor face probleme mari Statului Islamic, conchide si madworldnews.com.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.