ISJ Brasov va asigura accesul elevilor la variantele finale de subiecte

ISJ Brasov va asigura accesul elevilor la variantele finale de subiecte

0 123

Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat luni, 19 februarie 2007, pe pagina de internet www.subiecte2007.edu.ro/, variantele finale ale subiectelor pentru Examenele? Nationale din acest an, respectandu-si termenele si responsabilitatile.


Desi in data de 28 februarie elevii vor avea acces la subiecte prin intermediul unor brosuri editate de MEC, pana atunci Inspectoratele Scolare Judetene au obligatia de a asigura accesul la variantele finale pentru elevii din unitatile de invatamant care nu au conectare la Internet.


?


Doua posibilitati


Exista doua variante pentru realizarea acestui lucru: distribuirea pe suport de hartie, respectiv transpunerea continutului variantelor pe CD si distribuirea sub aceasta forma. Variantele finale de subiecte sunt destinate bibliotecilor scolare unde vor putea fi consultate de fiecare elev in parte.


Fiecare inspectorat scolar, in functie de specificul local si solicitarile scolilor, va alege varianta optima astfel incat posibilele disfunctionalitati sa fie evitate. „Din motive greu de inteles, judetul Harghita si-a declarat incapacitatea de a face fata acestei operatii simple. Voi solicita judetelor vecine sa ofere sprijin din punct de vedere managerial acestui judet. Apreciez ca responsabilii din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Harghita trebuie sa-si dea demisia daca nu inteleg faptul ca au obligatia sa sprijine elevii neconditionat”, a declarat ministrul Mihail Hardau.


Ministerul Educatiei si Cercetarii a transmis fiecarui inspectorat o nota prin care interzice realizarea oricarui parteneriat intre Inspectoratele Scolare Judetene si edituri in ceea ce priveste multiplicarea variantelor de subiect finale. „Subiectele pentru Examenele Nationale 2007 au fost facute publice in sprijinul elevilor, oferind gratuitate si egalitate de sansa. Nu sunt sursa de profit pentru tot felul de «binevoitori»”, a mai declarat ministrul Mihail Hardau.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.