ISEF 2009: Doi elevi pentru Computer Science

ISEF 2009: Doi elevi pentru Computer Science

0 136

Doi tineri reprezinta Romania la cea mai mare competitie stiintifica preuniversitara din lume, . In perioada 11-15 mai, are loc in Reno, SUA, Intel International Science and Engineering Fair 2009 (ISEF 2009), cea mai ampla competitie stiintifica preuniversitara din lume.
Proiectul lor, Open Hexapod, este primul robot din lume cu 23 de motorase, sase picioare si un brat mobil cu camera video, coordonate printr-un netbook cu procesor Intel Atom. Robotul este dotat cu senzori, poate merge sau se poate invarti, in functie de ceea ce doreste programatorul sau. Proiectul elevilor din Romania are scop didactic si se doreste a fi un nou punct de plecare in strategia de programare a robotilor. Initiativa celor doi elevi bucuresteni este coordonata de profesorul de informatica Ali Yuksel, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Initiativa lui Dan Andrei Ruse si Cosmin Gorgovan este coordonata de profesorul de informatica Ali Yuksel, de la Liceul International de Informatica din Bucuresti, care ii insoteste pe cei doi elevi la Reno.
ISEF 2009 se desfasoara in perioada 11-15 mai si reuneste peste 1.500 de elevi din 56 de tari, care concureaza cu proiecte la 17 categorii.
Romania concureaza la categoria Computer Science, premiul pe care il pot castiga elevii romani fiind de 50.000 USD.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.