Isarescu: Nervozitatea cauzata de incertitudini…

Isarescu: Nervozitatea cauzata de incertitudini…

0 91

Nervozitatea cauzata de incertitudinile determinate de situatia din pietele financiare internationale este una din marile probleme cu care se va confrunta Romania anul urmator, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
„In materie de nervozitate, am fost cei mai nervosi. Daca nu ai o criza de fond, o criza nervoasa iti poate arata ceea ce inseamna cu adevarat o criza. O criza de nervozitate te poate determina sa-ti bati copiii sau sa spargi vesela prin casa. Nervozitatea cauzata de incertitudini este una din marile probleme care ne va lovi anul urmator,” a spus Isarescu.
Isarescu a mentionat ca, in contextul actual, ar fi o pierdere pentru investitori daca ar opri investitiile incepute.
„Ultimul lucru de care are nevoie Romania este vulnerabilitate si incertitudine. Ar fi o mare pierdere pentru investitori daca ar opri investitiile incepute. Partea incerta este legata de noile investitii”, a explicat Isarescu.
Analistii estimeaza ca Romania va inregistra anul viitor o crestere economica in incetinire puternica pana la sub 4%, ceea ce reprezinta mai putin de jumatate fata de ritmul din 2008, prognozat la peste 8%.
Ei afirma ca primele infuente negative se vor resimti inca din ultimul trimestru al acestui an, cand avansul PIB va cobori spre 6%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.