Isarescu ne recomanda disciplina de fier

Isarescu ne recomanda disciplina de fier

0 74

Isarescu ne recomanda disciplina de fier
O disciplina de fier in ceea ce priveste problema salariala trebuie respectata si in Romania, indiferent ca este vorba sau nu de an electoral, iar pozitia Bancii Centrale ramane neschimbata in ceea ce priveste politica salariala, a declarat luni Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
tara care vrea sa aiba o inflatie cu o singura cifra nu-si poate permite cresteri salariale extrem de mari, a declarat guvernatorul Bancii Centrale, la sfarsitul consultarii pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pe tema cererilor interne de cresteri salariale in contextul mai larg al crizei financiare mondiale.
Premierul Tariceanu a reiterat, cu aceasta ocazie, pozitia Guvernului care respinge ca nesustenabila decizia Parlamentului de aprobare a unei majorari cu 50% a salariilor profesorilor, aratand ca o decizie in acest sens ar genera o crestere sustinuta a inflatiei.
„Doresc sa repet ca atat eu, in calitate de prim-ministru, cat si PNL nu ne opunem unei majorari a salariilor in educatie sau in alte sectoare. Este insa o problema de responsabilitate de care cred ca am obligatia sa vorbesc foarte clar si raspicat. In nicio tara din lume, in nicio economie aceasta crestere nu este sustenabila si (…) nu putem sa acceptam astfel de masuri care sunt numai cu caracter electoral si politicianist si populist care vor duce economia Romaniei catre o criza majora”, a declarat in cursul aceleiasi zilei premierul Tariceanu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al partidului de guvernamant.
El a amintit ca, incepand cu data de 1 octombrie, salariile profesorilor au crescut cu 9% si a aratat ca o majorare mai accentuata ar fi generatoare de inflatie.
Secretariatul General al Guvernului a depus la Curtea Constitutionala contestatia la Legea privind majorarea salariilor profesorilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.