Isarescu isi bate joc de romani promitind ca aurul romanesc exista si...

Isarescu isi bate joc de romani promitind ca aurul romanesc exista si este in siguranta.

1 356
Asta in timp ce economia este in paragina si Isarescu a dus o politica monetara falimentara, pastrind moneda nationala la un nivel artificial….

Auzim permament de aurul negru (petrolul), de aurul verde(padurile) si asa mai departe, to acest aur avind o evolutie negativa in economia Romaniei, dar despre care Isarescu si ceilalti nemernici care conduc Romania nu vorbesc. Dar vorbesc de …aur si rezerve de aur, care de fapt sint ferrite ochiului romanilor, cei care in mod normal l-au creat. Dar de ce si cita nevoie avem de aur, atita timp cit punem in farfurie din ce in ce mai putin muncind din ce in ce mai mult, respirind un aer din ce in ce mai populat(datorita pierderii aurului verde) si fiind mintiti ca va veni o perioada cind vom trai bine datorita rezervelor de aur la dispozitie, care pina la urma reprezinta, dupa cum spune chiar Isarescu, o garantie pentru imprumuturi internationale sin u pentru miscarea lui favorabila in economia tarii, atit valoric cit si fizic, in unele procese cum ar fi electronica.
Am primit o serie de solicitari din tara, in vederea demararii unei dezbateri legate de rezervele de aur ale Romaniei si mai ales de interviul asa zisului Guvernator al Bancii Centrale a Romaniei, Isarescu. BNR a ajuns o institutie malefica a carei functionare nu se vede si nu se va vedea niciodata in mod pozitiv in economia reala a Romaniei. Isarescu foloseste in acest interviu un limbaj de golan, spunind ca “cei de la conducerea BNR nu au jucat la pacanele aurul Romaniei”.
Dar sa vedem ce inseamna acest aur, unde exista si cum este privit in aceasta perioada la nivel financiar bancar international, pentru a ne face o imagine a prostelilor aruncate cu nonsalanta de Isarescu pe ecranele televiziunilor romane.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.evz.ro/isarescu-despre-rezerva-aur.html&ved=0ahUKEwjgpbX5xfnbAhWGjSwKHUMGD-UQxfQBCB0wAA&usg=AOvVaw21B8C_DJnpF5Bgos_egYdP

In primul rind, Isarescu nu ne spune ce fel de aur are Romania in rezervele “depozitate” la Banca Angliei si mai mult, nu informeaza populatia despre faptul ca la nivel global, aurul fizic este infim atit cantitativ cit si ca importanta in fixarea pretului aurului in general, pe piata mondiala.
CEA MAI MARE PARTE A AURULUI IN CIRCULATIE SAU DEPOZITAT IN BANCI LA NIVEL MONDIAL, ESTE AURUL PE HIRTIE SAU “PAPER GOLD”. Isarescu nu spune nimic despre acest tip de aur si nici daca il avem si in ce cantitate si proportie il avem, raportat la aurul fizic, lucru extreme de important. El se joaca cu cuvintele si chiar daca arunca pastila cu pacanelele, pentru a crea imaginea unui guvernator popular si pe intelesul tuturor, acest Isarescu evita discutiile inteligente si la subiect. Mai jos, va prezint pentru informare, un articol care arata foarte clar valoarea bazaconiilor debitate de Isarescu in fata unui popor deturnat la comanda de la lucrurile importante ale vietii de zi cu zi si de la problemele care confrunta economia tarii, prin aparitiile de tip “prosteala” marca Isarescu.

Articolul de mai sus este foarte profesional si scris de persoane implicate direct in activitati de tranzactionare a aurului si arata circul mediatic facut de Isarescu pentru a linistii romanii, intr-o perioada cind multi dintre cei din tara inca mai cred in povesti cu tezaure a caror recuperare ne poate aduce prosperitate si putem merge linistiti la gratare, ca Isarescu are grija ca noi sa fim in siguranta finaciara, ceea ce este o poveste de adormit copiii.
Ca sa aratam pe scurt discrepanta dintre aurul fizic existent si aurul pe hirtie care se tranzactioneaza in cele mai multe cazuri, el neexistind vreodata, dar oferind pretul international, trebuie sa revenim la explicatii profesionale pe intelesul tuturor.

În 2017, volumul de tranzactionare a aurului la piata metalelor pretioase de la Londra, London Gold Market, numai in Ianuarie 2017, a fost de 20,5 milioane uncii de aur. Aceasta cantitate este undeva la aprox. 638 de tone de aur tranzactionat PE ZI LA PIATA LONDONEZA.
Dar, trebuie spus ca aurul depozitat la piata londoneza este de 6.500 de tone in total, ceea ce arata o totala deconectare de aurul fizic existent, atunci cind discutam de piata si tranzactii. Mai mult, nimeni nu spune si nici Isarescu nu o face, faptul ca numai 190.000 de tone de aur au fost in total extrase din mine de-a lungul istoriei umanitatii, jumatate presupunindu-se a fi in bijuterii.
Asadar, comercializarea si tranzactionarea a 6500 de tone de aur pe zi la Londra nu are nimic de-a face cu aurul fizic, astfel ca in mod pervers capitalist, acest aur pe hirtie duce pretul aurului acolo unde nu mai are nici o legatura cu aurul fizic si nici cu pacanelele lui Isarescu.
Oamenii cumpara aur iar bancile tranzactioneaza aurul prin piata metalelor pretioase sau sub alte forme. Dar, nimeni nu se intreaba ce s-ar intimpla daca toti cei care au investit in aur via bancile capitaliste, ar cere miine aurul fizic sa revina in posesia lor…. Ar fi imposibil, pentru ca aurul real, fizic, nu reprezinta nici 5% din aurul minciunii capitaliste care se afla pe hirtie.
Deci Isarescu nu ne spune cit din aurul Romaniei este pe hirtie si cit este real, dar tine sa ne spuna ca aurul este in siguranta si el nu risca nimic in manevre de piata. Si atunci pentru ce este platit, sa faca inventarul zilnic al aurului romanesc aflat in custodia unei alte banci???? Pai, asta poate face orice absolvent al unui liceu economic, fara nici o problema si poate chiar mai bine.

Isarescu arunca prosteala cu ineficienta investitiilor in argint si cit de inteligent a fost el pentru ca a convertit argintul in aur, dar nu arata poporului roman evolutia grafica a pretului argintului si modul cum se suprapun crizele economice functie de pretul argintului si chiar al cuprului.
Dar, pentru ca nimeni nu ii cere lui Isarescu sa spuna care este rezerva Romaniei in argint, el a crescut dupa cum spune, rezervele in aur ale Romaniei, prin vinzarea de argint pe piata, incepind din 1989, dar nu spune daca a vindut argintul romanesc pentru aur pe hirtie sau pentru aur fizic, ci doar face echivalenta si ajunge cu perversitate la o crestere a rezervelor de aur ale Romaniei cu 30 de tone, din trazactionarea argintului si nicidecum din cresterea economica a Romaniei, care ar fi trebuit sa fie una din sarcinile politicii lui monetare. Deci el este platit sa aduca in fata oamenilor aurul ca un cuvint magic, doar atit.
Insa realitatea arata cu totul altfel decit povestile lui Isarescu despre argint, care a devenit extreme de activ pe piata si se inregistreaza cereri masive pe piata acestui metal dupa cum anunta marile banci europene. Astfel ca Romania putea si inca poate cistiga mult mai mult din tranzactionarea argintului, dar prostelile lui Isarescu nu sint scoase la iveala in Romania de o intelectualitate care tace si lasa acest farsor sa spuna ce doreste.
Dar daca Isarescu considera ca aurul romanesc este valoros fiind stocat la Londra, sa vedem de ce alte tari nu fac acelasi lucru ci fie il repatriaza, fie il vind si introduc banii in economie, oferind investitorilor o imagine favorabila pentru viitoarele lor investitii, care ar aduce pe masa romanilor un cistig real.
Canada, una dintre primele sapte tari industrializate de pe planeta, chiar daca eu o consider o gluma de proasta calitate, a vindut in ultimii ani aproape toata rezerva ei de aur, introducind banii in economie si incercind sa atraga atentia investitorilor catre o economie “prospera”, ceea ce de departe nu este, dar visteria este goala si nu are rezerve nici la Londra si nici nu joaca aurul la “pacanele”, ci introduce valoarea lui in economie incercind sa relanseze unele ramuri industriale si facind ca viata sociala sa fie de invidiat pentru cei din afara tarii. Este adevarat ca aurul cel mai adevarat il reprezinta “zeama de creier” ceea ce in Canada, pentru zeci de ani, a fost importata de la Unchiul Sam, de peste granita de sud a tarii, iar acum Canada nu mai are nici economie si nici aur in rezerve, pe care cu siguranta l-ar fi folosit in mod ineficient in continuare.
Cu numai citiva ani in urma, Australia nu vindea nici un gram de aur Chinei, insa anul trecut “cangurii”, care conduc destinele Asutraliei, au gasit ca nu mai pot pune emblema tarii in fata comunitatii internationale ca fiind una dintre cele mai prospere de pe glob si nici nu mai pot atrage investitori daca nu vor arata prosperitate artificiala si nu vor vinde aurul pentru a crea o imagine artificiala, dar propice, pentru ca investitorii sa creada ca Recesiunea s-a incheiat pentru Australia. Astfel ca Australia a vindut aproape toata productia si o mare parte din rezerve, anul trecut si in 2016….. Chinei si continua sa o faca in ritm alert fara sa gindeasca ca Isarescu, cum sa inventarieze aurul si sa minta un popor intreg cu bazaconii relative fara nici o relevanta economica…
Sa vedem ce se intimpla cu patronii americani ai lui Isarescu si cum vad ei aurul raportat la economie.
In 2015 America a vindut aur, pentru a sustine economia si a jongla dolarul, in suma de 1,2 miliarde de dolari, din ceea ce se stie, insa in fiecare an, cantitatile de aur vindute de americani sint din ce in ce mai mari.
Isarescu nu spune nimic despre faptul ca FMI are posibilitatea atit a acceptarii platilor scadente in aur, iar Oracolul de Dragasani nu spune daca a facut acest lucru si de cite ori, iar in al doilea rind, nu aminteste cu ce fel de aur garanteaza Romania imprumuturile de la FMi si cit le mai poate garanta….
Prezentarea lui a fost una ca pentru copii de gradinita asa cum de fapt priveste el un popor intreg, fiind personalizat de cei ce au deja in proprietate aurul romanesc si de cei ce au furat tot aurul negru, verde si de alte culori din, Romania.
Este mai mult decit evident ca intreaga economie capitalista se bazeaza pe frauda si aceasta ii va aduce sfirsitul si colapsul sub prorpia greutate. Este la fel de adevarat ca urmatoarea si finala criza a capitalismului va veni de la criza bondurilor, dar cea mai mare lovitura a sistemului financiar bancar capitalist si a  pietelor artificiale, o va aduce piata derivativelor, care reprezinta un fals concretiza in schimburi ireale, care nu au cum sa fie la vedere.
Sa nu uitam ca o mare parte din piata derivativelor este constituita de aur. NUMAI PE PIATA DE AUR A DERIVATIVELOR, SE AFLA IN HIRTI DE VALOARE NUMITE AUR, DE 100 DE ORI MAI MULT AUR DECIT AURUL FIZIC EXISTENT. Ce inseamna acest lucru? Ca bancile capitaliste, indiferent de nivel, vind blana ursului din padure, fara ca padurea sa existe. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca piata aurului pe hirtie, este de 100 de ori mai mare decit cea a aurului real…..ceea ce are o influenta nefasta si duce la o totala debalansare a economiei mondiale, ale carei active sint acoperite de….aurul pe hirtie. Imprumuturile sint garantate de aur pe hirtie si ele nu sint in volum mic…Asa arata capitalismul real, cel care inca nu se vede in Romania, unde daca oamenii nu realizeaza amploarea fenomenului, iar aterizarea economica va fi extrem de dura.
Ce poate cistiga Isarescu si Romania, daca acest betiv de Dragasani gindeste la a face zilnic inventarul in timp ce fluctuatiile pietei sint bazate pe introducerea fictiva a aurului pe hirtii, pe piata mondiala de catre Rezervele Federale, in special, prin acest mecanism ducind pretul aurului in jos la dorinta lui Rothschild? 
Piata aurului este total artificiala, iar lipsa lui de miscare in speculatii de tip capitalist(pentru ca Romania lui Isarescu se doreste a fi capitalista) si lipsa unei gindiri, dar mai ales printr-o gindire capitalista de Dragasani, poate face ca aurul Romaniei, daca exista fizic, ceea ce nu cred, sa scada in pret substantial, datorita mecanismelor inventate zilnic de bancherii capitalisti, in care implica aur pe hirtie…
In acest moment, peste 10.000 de miliarde de dolari aruncati de Rothschild  in aur pe hirtie(inexistent fizic) la nivel mondial, au rolul de a duce piata aurului in jos si sa fluctueze la comanda gastii lui Rothschild, care cu siguranta nu va pleca in mina sa extraga aur ci va crea din ce in ce mai mult aur de hirtie si va face ca Isarescu sa devina un bufon lipsit de cunostiinte si un mincinos care isi inseala zilnic propirul popor dupa lectii invatate la Trilaterala…
Sper sa fi raspuns intr-o oarecare masura celor ce m-au intrebat din tara despre ce impresie am legat de articolul lui Isarescu si mai ales de ce cred ca a venit acest articol in dezbatere in acest moment extrem de dificil al economiei romanesti, in pragul sanctiunilor pe care le va aplica Trump UE si efectului multiplicator economic, care va fi devastator pentru Romania lui Iohannis, un “malai mare” si tradator de tara, care a preferat sa taca si sa tina mina intinsa la o Germanie care acum trebuie sa refoloseasca frimiturile de pe masa si sa exporte pe alte meridiane decit in America.
Adrian Cosereanu

COMENTARII

  1. Isarescu este un tradator si trbuie spinzurat urgent. Pe linga faptul ca este JIDAN mai este si agent strein si ca orice JIDAN se crede dumnezeu fiindca face parte din poporul ales de aia a masii care va distruge planeta in final.
    Sionistii sant borfasii paranoici care le-a furat religia sefarzilor in anii 700 si care vor sa distruga umanitatea fiindca ca toti hotii si ucigasii organizati se cred mai desteptii decit restul oamenilor. Faptul ca au un stat si ca au organizat un holocausyt adevarat impotriva poporului palestinian (nu ca holocaustul fictiv regizat de ascheNAZI) este o dovada ca sant o MAFIE de borfasii, tilhari si ucigasi care opereaza de de 3000 de ani si care trebuie opriti. Familia Rosthchild, Rockefeler, soros etc apartin aceste mafii de distrugere a umanitatii

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.