Irina Tănase, partenera de viaţă a liderului PSD, cere 100.000 de euro...

Irina Tănase, partenera de viaţă a liderului PSD, cere 100.000 de euro de la publicaţia de umor (prost) Times New Roman!

0 124

În acţiunea inaintata  la Tribunalul Bucureşti se arată că toate expresiile jignitoare la adresa Irinei Tănase i-au declanşat acesteia o stare fizică şi psihică de rău. Mai mult, se precizează chiar că iubitei liderului PSD îi este teamă şi jenă să iasă pe stradă din pricina imaginii deformate creată în ochii publicului prin expresiile folosite în cuprinsul articolului distribuit în spaţiul public. Iar asta spune mult despre calitatea umană a multora care folosesc reţelele de socializare — articolul a fost redistribuit de sute de ori. Este reclamanta vreo analfabeta? „Ea are studii superioare, este respectată în mediul din care provine şi este apreciată şi de persoane publice”, se mai arată în acţiunea de la Tribunalul Bucureşti,

Avocaţii susţin că expresiile jignitoare folosite la adresa femeilor din Partidul Social Democrat depăşesc cu mult limita criticilor acceptabile din perspectiva articolului 10 din CEDO. Mai mult, aceştia sunt de părere că articolul publicat de Times New Roman nu are „sub nici o formă” caracterul unui pamflet cu caracter satiric, ci sunt afirmaţii prin care autorul articolului „şi-a exprimat în mod public opinia despre reclamante, despre comportamentul acestora, folosind expresii jignitoare, calomnioase şi vexatorii, fără ca ele să fie argumentate prin idei şi informaţii”. Mai departe textul a generat jigniri la adresa Irinei Tănase, inlusiv prin comentarii postate pe site-urile de socializare şi a fost supusă oprobiului public. Aceasta susţin autorii acţiunii care au exemplificat afirmaţia prin comentarii la materialul publicaţiei.

Piţipoanca lui Dragnea”, „proasta aceasta”, „javră comunistă” sunt numai câteva din mizeriile scrise de comentatori. Reamintim că femeile din PSD au cerut dauna în valoare de jumătate de milion de euro site-ului Times New Roman (TNR) pentru că le-a fost prejudiciată imaginea. TNR mai primise o amendă în valoare de 16000 de lei de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru publicarea articolului din data de 12.03.2018, intitulat „Curva lui Dragnea, asaltată de pesedişti”.
CNCD susţine că prin acest articol se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD şi încalcă dreptul la libertate al acestora.
Textul publicat de TNR a fost scos de pe site, dar fragmente din el încă se găsesc în spaţiul virtual. Decenţa ne împiedică să reproducem fragmente din „opera” autorului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.