Ipoteze in scandalul Mircea Basescu

Ipoteze in scandalul Mircea Basescu

0 186

Ipoteze socante au fost lansate de presa in cazul scandalului in care este implicat Mircea Basescu. Iar o ipoteza, se stie, este fumul unui foc aprins mai mult sau mai putin la vedere.
Aceste ipoteze socante vorbesc despre culisele scandalului in care a fost implicat fratele presedintelui Traian Basescu. Potrivit scenariilor care apar in presa, Aurel Cazacu, fostul sef al Directiei de Productie din Ministerul Economiei, era filat de ani buni de serviciile secrete militare, fiind suspectat de spionaj, iar scandalul ar fi fost declansat chiar de serviciile secrete militare impotriva lui Traian Basescu. Probabil militarii chiar cred in juramantul depus, in sensul adevarat al slujirii patriei, si nu cum interpreteaza altii asemenea juraminte, pe care le aplica in stilul „fa ce zice popa, nu ce face el”.
Iata si cateva spicuiri din presa care prezinta asemenea ipoteze.
Ziarul Bursa scrie, in editia de ieri, despre „Operatiunea Iuda”, in care fostul director din Ministerul Economiei, Aurel Cazacu, era supravegheat, inca din anul 2006, de catre Directia de Siguranta Militara, sub suspiciunea ca ar favoriza interese straine in industria militara, pagubind astfel statul roman. Si cine sa stie mai bine decat acest ziar, de specialitate, dupa cum arata si numele, despre dedesubturile afacerilor din Romania, ba chiar din lume. Oamenii de acolo au nasul format pentru mirosuri insesizabile de nasuri obisnuite.
Ziarul Ziua scrie, tot in numarul de ieri, ca seful statului ar fi fost lucrat de o parte dintre Serviciile Armatei. Mai mult, jurnalistii de la Ziua sunt de parere ca seful statului a mintit atunci cand a spus ca nu stia de implicarea fratelui sau in firma „Desintco”. Iar acest lucru s-a vazut cat se poate de clar la aparitia pe micile ecrane, cand le-a taiat reporterilor intrebarile printr-un raspuns scurt si insolent, de barman de cartier cand nu vrea sa te serveasca, pentru ca l-ai prins cu apa in rachiu si lipsa la gramaj.
Gardianul titreaza: „Sotia lui Cazacu, asociata cu partenera de afaceri a sefului Investitiilor de la Mediu”.
Jurnalistii scriu ca Aurel Cazacu avea de mai multa vreme drept tinta intermedierile in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane, precum si activitati de consultanta pentru afaceri si management, cu toate ca ocupa un post strategic pentru productia nationala din industria de aparare. In asemenea imprejurari, omul a bagat temeinic mana in borcanul cu miere, lingandu-si apoi cu sarg degetele.
In sfarsit, jurnalistii de la Gandul afirma ca „presedintele Traian Basescu si liderii PD-L suspecteaza, in cazul scandalului lui Mircea Basescu in afaceri cu armament, un complot pus la cale de PSD, pentru decredibilizarea sefului statului”.
Gandul sustine ca social democratii ar urmari, prin declansarea scandalului Mircea Basescu, sa preintampine un atac pregatit de PD-L: suplimentarea cu 300 de milioane de euro, prin semnatura lui Serban Nicolae, a contractului cu EADS pentru securizarea frontierelor, dupa ce suma initiala fusese redusa, in 2005, prin negocierile duse de Vasile Blaga, pe atunci ministru de Interne.
Insa, oricum ai suci-o, faptele concrete si „docomentele” vorbesc destul in defavoarea Basestilor si a PD-L-ului, per total. Si din nou imi amintesc, gandindu-ma la ce se stie pana acuma, de „varful aisbergului”.
Nu cumva Basescu si nava pedelista s-a cam ciocnit de aisberg si fiecare vrea sa-si scape pielea, lovind peste maini pe cei agatati de barca de salvare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.