Ipocriti si hippocrati la capataiul lui Basescu

Ipocriti si hippocrati la capataiul lui Basescu

0 82

Presa a descoperit in aceste zile ca nu stie nimic despre sanatatea primului om in stat. Ca sa umple cu ceva vidul legislativ si de informatie, in conditiile in care nu exista prezentari oficiale ale starii de sanatate a presedintelui si a controalelor medicale pe care le face, sefii de televiziuni si-au trimis reporterii hoitari sa-l pandeasca pe Traian Basescu la iesirea din restaurant. Nu s-au dus, insa, nepregatiti. La felul in care s-au inghesuit la intrebari si au pus lumina pe fata presedintelui in cautarea rictusurilor bolii, jurnalistii si sefii care i-au trimis par cititori vrednici si de multa vreme a fituicii patrioate a lui Corneliu Vadim Tudor. Care contine, pe langa alte rubrici fetide, si un soi de foaie de sanatate imunda a sefului statului. Cei care au avut timpul si greata indeajunsa pentru a lectura anamnezele din Romania Mare au aflat de-a lungul vremii ca Traian Basescu sufera de toate bolile posibile. Basca certitudinea ca e un alcoolic terminat, care o va sfarsi dintr-o clipa intr-alta intr-un sant, macinat de ciroza.
Pana la urma, puroiul jurnalistic colectat in fituica patrioata a lui Corneliu Vadim Tudor s-a drenat catre redactiile televiziunilor. Inarmati cu analizele stampilate de Vadim, reporterii aproape i-au cerut lui Traian Basescu sa le confirme diagnosticele puse de tribun in revista lui medical-artistica. Reactia jovial-veninoasa a presedintelui a fost pe masura mitocaniei macabre a intrebarilor si a simplei prezente a presei grabite sa-i ia pulsul chiriasului de la Cotroceni si sa-l vada instalat in rigor mortis.
„Sunt mai sanatos decat toti patronii vostri si la cap si la corp” are sanse sa se inscrie in caietul cu ziceri ale presedintelui, alaturi de alte perle cu aderenta la memoria imediata. Dar este si o proba de grobianism feroce, din exact acelasi registru al intrebarii, daca ne gandim ca patronul Realitatii, Sorin Ovidiu Vantu, sufera de un betesug la picioare. E clar ca acolo a batut Basescu, si nu la glanda tiroida sau la alte organe.
Aproape somat sa-si prezinte fisa medicala, Traian Basescu le-a aruncat mogulilor in fata propriile analize, care intamplator nu arata neaparat bine. N-a fost, insa, un schimb de replici medicale ci in crampei de discutie intre ciocli, incaierati pe cadavrul de condus la groapa.
Discutia de pe B1Tv de la emisiunea „Nasul” de aseara a fost alimentata, pare-se, si de o informatie venita de la Brasov. Pentru ca Radu Moraru a pomenit cu gurita lui de incidentul din ajunul Revelionului 2009-2010, cand sub Tampa a fost pusa in circulatie – de catre Aristotel Cancescu, a zis Moraru – barfa ca primarul Scripcaru a murit, iar o armata de raspandaci au avut grija sa o propage.
Incidentul consultului aplicat lui Basescu de televiziuni va duce la ceva mai multa transparenta in dosarul medical al sefului statului sau, dimpotriva, ii va oculta si mai mult analizele si investigatiile . Cert este, insa, ca atunci cand se intereseaza de starea de sanatate a presedintelui, jurnalistii in solda mogulilor inamici nu sunt doar ipocriti. Vor sa fie si hippocrati.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.