Ionica Franaru’

Ionica Franaru’

0 111
Dupa ce a fost o momaie de primar, complice la stagnarea Brasovului pe durata celor doua mandate de edil sub Tampa, Ioan Ghise isi scoate parleala in Parlament. Brasoveanul este foarte activ. Ce-i drept, nu in bancile institutiei, ci in studiourile de televiziune, de unde a facut de nenumarate ori probe groase de stupiditate si isterie. Ionica, pedagogul fara frica, nu s-a temut sa apara la 2-3 televiziuni in aceeasi zi, pentru a-si expune ideile dubioase, reusind sa irite moderatori si  invitati deopotriva.
Alesul Ghise mai are de dat o batalie grea. Mai ales ca se vrea ultima reduta in calea revenirii lui Traian Basescu la Cotroceni, acolo unde l-a trimis decizia CCR de invalidare a referendumului din 29 iulie. Se pare ca nu doar actul cu pricina se va citi astazi in Parlament, ci si elucubratiile parlamentarului Ghise despre cum ar trebui interpretata hotararea stacojiilor.
Dupa ce a venit oricum la capatul unei asteptari esasperante si a fost intoarsa pe toate partile de comentacii de serviciu, trebuie sa ascultam astazi si lectura lui Ghise, caruia i se pare ca nu si-a epuizat pe sticla toate capacitatile de hermeneutica politica, agrementate cu aritmetica USL de calculat cvorumuri. De fapt, doar PNL, pentru ca PSD da semne ca nu va starui in boicotarea cvorumului sau in inventarea de tertipuri pentru a se opune intoarcerii fostului suspendat la Cotroceni.
De altfel, liderii USL sunt peste granita – interimarul prin Italia, premierul in Africa de Sud, la un congres al Internationalei socialiste. Nici Antonescu, nici Ponta, nu vor putea audia expozeul marca Ghise despre calea de urmat dupa decizia Curtii.
Nu cred ca Ghise se va descuraja dintra-atat. A luptat el cu consilierii brasoveni incontrati sa dejoace planurile primarului de atunci pentru propasirea Brasovului.
Uselistii s-au trezit oricum prea tarziu sa conteste diverse faze ale referendumului care n-au iesit cum au vrut ei.
Isteriile si contestarile s-au tinut lant dupa organizare si deznodamant, cand ar fi trebuit sa se petreaca in interiorul actului referendal. Daca prestatia USL poate fi calificata de tampa, a lui Ghise este cu o treapta mai  jos. De sub Tampa.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.