Ionel Spătaru, condamnarea la cinci ani de închisoare a ramas definitiva

Ionel Spătaru, condamnarea la cinci ani de închisoare a ramas definitiva

0 200
MagistraÅ£ii Înaltei CurÅ£i de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie au decis vineri, definitiv, condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare a fostului comisar-ÅŸef al Comisariatului JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor BraÅŸov Ionel Spătaru.
InstanÅ£a supremă a mai decis condamnarea la trei ani de închisoare a lui Alexandru MuÅŸat, executarea pedepsei fiind suspendată pentru un termen de încercare de cinci ani.
ÎCCJ a respins vineri atât recursul lui Ionel Spătaru ÅŸi al lui fostului ofiÅ£er SRI Alexandru MuÅŸat, cât ÅŸi pe cel al Parchetului la decizia anterioară a CurÅ£ii de Apel BucureÅŸti, care hotărâse condamnarea lui Spătaru la cinci ani de închisoare ÅŸi a lui MuÅŸat la trei ani de închisoare, pedepse reduse faţă de cele date de Tribunalul BucureÅŸti.
Ionel Spătaru a fost condamnat, pe 28 decembrie 2011, de Tribunalul BucureÅŸti la 8 ani de închisoare cu executare pentru săvârÅŸirea infracÅ£iunii de luare de mită.
În acelaÅŸi dosar, fostul ofiÅ£er SRI Alexandru MuÅŸat a primit patru ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. Cei doi au fost trimiÅŸi în judecată de procurorii DNA pe 4 noiembrie 2011.
Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-octombrie 2011, în calitate de ÅŸef al Comisariatului JudeÅ£ean pentru ProtecÅ£ia Consumatorilor BraÅŸov, Ionel Spătaru a pretins de la o persoană denunţătoare, administrator al unei societăţi comerciale, suma de 300.000 lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranÅŸe, suma totală de 70.000 de euro.
Banii au fost pretinÅŸi ÅŸi primiÅ£i pentru ca, în exercitarea atribuÅ£iilor sale de serviciu, să revoce o decizie prin care a fost închisă activitatea unui agent economic pe o perioadă de 5 luni. DNA susÅ£ine că pe data de 12 octombrie Ionel Spătaru a primit, cu ajutorul lui Alexandru MuÅŸat, de la un denunţător suma totală de 60.000 de euro, în două tranÅŸe.
Ionel Spătaru a fost reţinut de procurori pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea sa preventivă pentru 29 de zile.
Va reamintim ca ulterior, procurorii DNA au extins cercetările ÅŸi îi cercetează pe primarul BraÅŸovului, Gheorghe Scripcaru, ÅŸi pe prefectul judeÅ£ului BraÅŸov, Ion GonÅ£ea, pentru abuz în serviciu ÅŸi complicitate la luare de mită.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.