Ion Visa reales in functia de rector al Universitatii Transilvania

Ion Visa reales in functia de rector al Universitatii Transilvania

0 76

Noua echipa

Saptamana trecuta a adus in prim plan Universitatea Transilvania, o data prin alegerile conducerii Institutiei si o data prin celebrul numar de dans al directoarei bibliotecii. Cum despre dansul Angelei Repanovici s-a vorbit pana la epuizare (a propos, femeia urmeaza sa-si ia adio de la invatamant), este probabil timpul sa dam atentia cuvenita alegerilor din Universitate.


Asadar prof. dr. ing. ?Ion Visa a fost reales in functia de rector, fiind unicul candidat. El este secondat la conducere de 6 proresctori, dupa cum? urmeaza: conf. dr. Constantin Duguleana – prorector pe probleme social-studentesti, ?prof. dr. ing. Gheorghe Scutaru – prorector in cercetare stiintifica si informatizare, conf. dr. Mihaela Gheorghe – prorector responsabil cu activitatea didactica, prof. ing. Simona Lache – prorector care se ocupa de calitatea si evaluarea international, prof. dr. ing. Marina Cionca – prorector responsabil cu activitatea didactica, prof. dr. Dorin Lixandroiu?prorector care se ocupa de relatia cu mediul economic si socio-cultural exterior universitatii.


Prof. dr. Liliana Rogozea a fost realeasa in functia de cancelar al Universitatii „Transilvania”.


?


Conducerea se gandeste la confortul studentilor


Noua conducere are in program recunoasterea la nivel international a institutiei brasovene, dezvoltarea de proiecte de cercetare stiintifica si oferta de programe pentru educatia permanenta. Printre obiectivele propuse, in stransa legatura cu planul managerial anuntat, se are in vedere dezvoltarea infrastructurii, un loc prioritar avandu-l spatiile de cazare, insuficiente pentru numarul tot mai mare de studenti.


Astfel, incepand cu luna mai a acestui an, in spatele Aulei Transilvania se va demara constructia a noi capacitati de cazare pentru studenti, dar si a unei parcari subterane cu doua nivele.


De asemenea, rectorul Visa a anuntat un proiect de anvergura: un campus universitar al viitorului, ?realizat in urma unui parteneriat cu Institutul cartofului din Bartolomeu, care va pune la dispozitie terenul pentru constructie. In viitorul campus vor fi laboratoare moderne, un institut performant de cercetare, o baza spotiva, o sala de sport pentru medicina sportiva si spatii moderne de invatamant si cazare pentru studenti.


Investitiile pentru proiectele anuntate se ridica la cca. 30 de milioane de euro. Dorim succes noii echipe in indeplinirea obiectivelor!COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.