Ion Țiriac, revoltat de gestul hocheiștilor români care au cântat imnul Ținutului...

Ion Țiriac, revoltat de gestul hocheiștilor români care au cântat imnul Ținutului Secuiesc, la Campionatul Mondial : „Eu am ieșit de pe teren!”

1 31

Fostul hocheist și tenismen, Ion Țiriac, a dezavuat profund gestul sfidător al hocheiștilor din echipa națională a României, care a intonat imnul Ținutului Secuiesc după înfrângerea cu Ungaria la CM.
Hocheiștii din echipa națională a României au cântat imnul Ținutului Secuiesc după înfrângerea recentă de la Campionatul Mondial în fața Ungariei, ceea ce a creat un scandal uriaș. Revoltător este faptul că acest gest a fost încurajat de un membru al Guvernului României, Tanczos Barna, actualul ministru al Mediului și fost conducător în Federația Română de hochei! Acesta nu a fost deranjat nici măcar cu o vorbă de conducerea guvernului, pentru gestul incalificabil. Într-o țară normală, cu un guvern corect și normal, ministrul era debarcat fără menajamente!!
Ion Țiriac nu îi iartă pe hocheiștii din echipa națională a României. Miliardarul a început sportul de performanță ca hocheist și chiar a participat cu naționala României la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Innsbruck, în 1964.
Totuși, multă vreme a practicat tenisul, fiind în echipa de Cupa Davis a României.
Eu am ieșit de pe teren când mi s-a cântat greșit imnul! Știu că o țară are un imn al ei și atunci când nu mi-a cântat imnul țării mele, eu am ieșit afară și nu era la Gârcin sau Băicoi, ci era în Statele Unite cu televiziune mondială. Și a doua zi au fost obligați să îmi cânte imnul țării mele”, a dezvăluit miliardul care tocmai a aniversat 83 de ani.
Episodul de care amintește Ion Țiriac s-a petrecut la prima finală de Cupa Davis jucată, în 1969 la Cleveland, între România și Statele Unite ale Americii. Ion Țiriac a refuzat să mai intre pe teren după ce i s-a intonat „Trăiască Regele!” și nu „Te slăvim, Românie” care înlocuise „Zdrobite cătușe”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.