Ion Ochi, deputatul PSD de Brasov, a demisionat din Parlament

Ion Ochi, deputatul PSD de Brasov, a demisionat din Parlament

0 483

Deputatul PSD Ion Ochi, trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, a demisionat din Parlament, potrivit unui anunt facut marti de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, citat de Agerpres.
Pe 23 iunie a.c., procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe deputatul Ion Ochi, la data faptelor ocupand functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, pentru luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.
In luna mai, deputatii au respins cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a lui Ion Ochi.
Va reamintim ca Ion Ochi, fostul vice al CJ Brasov este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu ocazia executarii unor lucrari de reparatii pe o distanta de 4 km la drumul judetean 112D, situat intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului. Tot sub control judiciar, au fost deferiti justitiei: Viorel Costea — sef al Directiei de Administrare Drumuri, Nicolae Blaga — director al Serviciului de Administrare Drumuri, functii detinute in cadrul CJ Brasov la data faptelor, Todorica Constantin Serban — primar al localitatii Prejmer la data faptei si Cristian Dorin Nica — director general SC Conforest SA la data faptei.DNA 3
In dosar, in stare de libertate, a fost trimis in judecata Neculai Tautu, diriginte de santier. Potrivit procurorilor DNA, in a doua jumatate a anului 2011, Ion Ochi, in intelegere cu Dorin Nica, i-a incredintat acestuia executia lucrarilor de reparatii ale DJ 112D.
Anchetatorii sustin ca astfel s-a urmarit atit obtinerea unor foloase materiale necuvenite, cit si capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012, alegeri in urma carora Ochi a si devenit deputat.
Procurorii au constatat ca lucrarile au fost efectuate in proportie de aproximativ 60%, in perioada noiembrie — decembrie 2011, fara sa existe vreo cerere din partea CJ Brasov, fara a exista vreun contract, fara specificatii tehnice si fara supraveghere din partea unui diriginte de santier. In prezent drumul judetean se afla in aceeasi stare ca inainte de reabilitare, fiind necesare aceleasi reparatii. Pentru a crea o aparenta de legalitate si pentru a putea justifica decontarea si plata lucrarilor, firma lui Nica a participat la o procedura formala de achizitie publica. La instigarea lui Ion Ochi, comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa nu a fost analizata. Mai mult, potrit rechizitoriului DNA; Ion Ochi i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.