Ion Iliescu nu avea dreptul de judecare a Ceaușeștilor

Ion Iliescu nu avea dreptul de judecare a Ceaușeștilor

0 265

Potrivit dezvăluirilor făcute de CurentulIon Iliescu nu era desemnat încă președintele CFSN atunci când a semnat documentul pentru a se înfiinţa “Tribunalul Militar Excepțional” în vederea uciderii Ceauşeştilor.
În documentul de mai jos (foto) se vede clar faptul că Ion Iliescu a semnat pe 24 decembrie 1989 deși la acea dată era doar directorul Editurii Tehnice urmând să fie instalat ca președinte al CSFN câteva zile mai târziu.

O crimă istorică odioasă a lui Iliescu
Constituirea Tribunalului Militar Excepțional a constituit mereu unul dintre temele predilecte de atacare a fostului președinte al statului decătre adversarii săi politici, dar și de către organizațiile justițiabililor. Nu a constituit însă o temă de interes pentru Parchetele Militare care au avut dosarul Revoluției în anchetă.
Pur și simplu generalii și coloneii magistrați implicaținu au luat în considerare cel mai important document al megadosarului Revoluției. Înseamnă după cel mai simplu limbaj juridic favorizarea infractorului cu consecințe deosebit de grave, dacă se va dovedi autenticitatea documentului publicat de Curentul și preluat spre analiză de Evz.

Magistrații militari complici cu criminalii Revoluției?
Vor răspunde vreodată magistrații militari care au îngropat, mușamalizat și tergiversat dosarul în fața ÎCCJ secția militară? Evident că nu. Armata a acoperit toate implicările sale în represiunea armată a Revoluției din 89 până în 22 Decembrie a acelui fatidic an. Procurorii militari fac parte din Armată și se susțin unii pe alții pentru a fi disculpați de subiectivitatea lor în exonerarea de răspundere a criminalilor care s-au mai plimbat 30 de ani printre noi liberi și încărcați de onoruri și funcții bine plătite de statul român. Documentul prezentat acum aruncă în aer toată credibilitatea Parchetului General, secția Militară, secție care ar trebui desființată prin lege, în acest caz:

La punctul 1 din acest „Decret” se declara ca “urgența este impusă de dorința, în acest caz, a tuturor cetățenilor cinstiți ai României”.
La punctul 2 se stabilește că acest “Tribunal Militar Excepțional” – inființat de Ion Iliescu – va judeca această cauză “în conformitate cu prevederile legale rămase în vigoare, în ceea ce privește procedura și dreptul material penal”.
Iar la punctul 3 se preciza că “acest tribunal va fi alcătuit în componența stabilită de Legea pentru organizarea judecătorească“.
În încheiere, documentul este semnat de Ion Iliescu, care semna, pe 24 decembrie 1989, ca “președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale”; numirea/alegerea lui Iliescu președinte al CFSN a fost publicată în Monitorul Oficial abia în 27.12.1989.

Pe 24 decembrie 1989, Ion Iliescu nu era
președinte al Consiliului FSN

Iliescu a dat ordinul nefiind Șeful CFSN
„Consiliul Provizoriu al FSN și-a desemnat “președintele” pe 26 decembrie 1989. Mai exact, la două zile după semnarea decretului de către Iliescu și la o zi după ce cuplul Ceaușescu fusese deja executat. La data de 24 decembrie Ion Iliescu nu avea absolut nici o calitate juridică sau constituțională care să-i permită formarea unui “Tribunal Militar Excepțional” și nici să se prevaleze de titulatura de “președinte al CFSN”, cum singur s-a trecut pe hotărâre. Apoi documentul a rămas scris de mână până pe 5 ianuarie 1990, când a fost dactilografiat”, susţine sursa menţionată mai sus, arată Evz.ro

Documentul semnat de Iliescu nul dpdv juridic
Ion Iliescu a constitui tribunalul ad-hoc respectiv printr-un document redactat de mână, fără număr de înregistrare și semnat în fals, nepublicat în Monitorul Oficial, fapt care l-a lovit juridic de nulitate. Tot procesul era ilegal, după orice lege trecută, sau viitoare acelui moment, aspect observat de Gorbaciov, care a condamnat modul în care au fost împușcați Elena și Nicolae Ceaușescu ,,precum animalele,, Crima juridică este cu atât mai monstruoasă cu cât nu s-a dovedit niciodată că teroriștii ar fi fost ai lui Ceaușescu, dimpotrivă arătau și se comportau ca și când ar fi fost dirijați de noua putere ilegitimă care confiscase Revoluția și acaparase puterea politică printr-o lovitură de stat militară, administrată nu lui Ceaușescu ci poporului revolutionar.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.