Ion Iliescu: asumarea raspunderea pe Legea Educatiei, aberanta

Ion Iliescu: asumarea raspunderea pe Legea Educatiei, aberanta

0 71

Pretentia Guvernului de a-si asuma raspunderea pe Legea Educatiei este „aberanta”, Executivul facand niste „concesii” pentru UDMR, care are anumite „ambitii”, a declarat, vineri, la Ploiesti, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Potrivit acestuia, conform principiului separarii puterilor in stat, atributul de for legislativ ii revine Parlamentului si nu Guvernului, iar o asumare a raspunderii ar face ca Executivul sa se substituie Parlamentului. „E un abuz si o incalcare a atributiunilor constitutionale. (…) Legea era in procedura parlamentara. E cu atat mai aberanta pretentia Guvernului de a-si asuma raspunderea”, a declarat fostul sef al statului.
Acesta a apreciat ca Executivul face niste „concesii” cu scopul de a-i mentine pe cei din UDMR „legati de echipa guvernamentala”.
„Suntem o tara exemplara in ceea ce priveste asigurarea drepturilor minoritatilor nationale, iar maghiarii nu au a se plange din acest punct de vedere in legatura cu toate drepturile posibile. Sunt niste ambitii si niste excese ale lor, iar Guvernul face concesii in continuare ca sa ii mentina legati de echipa guvernamentala. Asta e toata ratiunea asumarii raspunderii, ca sa le asigure maghiarilor niste pozitii in legea de invatamant, ceea ce e aberant”, a afirmat Iliescu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.