Ion Gontea, un prefect cu veleitati de notar corupt

Ion Gontea, un prefect cu veleitati de notar corupt

0 231

Scandalurile din Brasov se tin lant. Fie ca este vorba de vreun jaf armat, fie ca a aparut vreun nou caz de crima sau rapire, numele orasului nostru face deja istorie in mass-media nationala.
Ultima stire din gama „bombelor mediatice” se refera la o escrocherie de zile mari. Redactorii de la Jurnalul National au facut o descoperire incredibila care tine prima pagina a ziarelor si care a fost preluata si de stiristii postului TV, Antena 3.
De data aceasta este vorba de un scandal imobiliar de proportii in care este implicat un membru marcant al partidului de stat, PD-L, prefectul Ion Gontea.
Domnia sa a rezolvat printr-o „scrijeleala de condei” si printr-o stampilare situatia terenurilor Romarm, din care face parte Uzina Mecanica Tohan Zarnesti. In calitatea domniei sale de notar, acesta a autentificat nelegal niste contracte prin care doi italieni intrau in posesia acestor terenuri.
Astfel, se pare ca nu mai putin de 21 de hectare de terene, cu 18 hale industriale si magazii, au fost luate cu japca de catre familia italana Fontana. Valoarea totala estimata la momentul respectiv pentru aceste bunuri imobiliare se ridica la 10 milioane de euro pentru care, in realitate, nu s-a platit decat infima suma de … 75 000 de euro!
Prin acest artificiu „notarial”, prefectul nostru s-a invartit de o suma frumusica de 3,8 miliarde de lei platite de persoanele in cauza pentru taxele notariale.
Desi s-au depus plangeri penale la DNA Brasov impotriva italienilor si impotriva actualului prefect in anii 2005-2006, dosarul nu a fost solutionat inca. Intre timp, Ion Garbacea, fost director adjunct la UM Tohan in vremea escrocheriei, a devenit directorul general al Romarm, fara insa a da semne de preocupare pentru soarta patrimoniului fostei sale uzine.
Povestea nu se incheie aici. In urma investigatiilor facute de Jurnalul National, firma Brem Company a familiei Fontana incepe sa vanda la doi ani de la constituirea parcului industrial terenurile si halele uzinei UM Tohan Zarnesti, catre mai multe firme constituite in graba in 2003, respectiv 2006, de italienii Flavio Desilvestro si Vecchio Damiano, respectiv Elca Rom SRL si Damiano Investimenti SRL.
„Am cerut verificari la Cartea Funciara, sa vedem ce s-a intamplat cu terenurile uzinei, cu care am intrat in parcul industrial. Am aflat ca s-au vandut, dar fara stiinta noastra, pentru ca n-am fost invitati la sedinta AGA in care s-au decis vanzarile. Voi demara inclusiv actiuni de natura penala impotriva celor care au participat la aceste ilegalitati”, spune directorul general al UM Tohan, Mircea Tantau, citat de acelasi cotidian.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.