Iohannis rămâne doar președintele liberalilor – NU vrea să înțeleagă nimic din...

Iohannis rămâne doar președintele liberalilor – NU vrea să înțeleagă nimic din decizia CCR

0 67

Iohannis: Nu voi desemna un premier de la PSD, care „face o sfidare fără precedent la adresa oameilor” / El exclude și ideea unui guvern de uniune națională

Președintele Klaus Iohannis a lansat luni seară un nou atac la adresa PSD, spunând că nu comentează decizia CCR și că așteaptă motivarea, dar că ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”, generând o nouă criză prin sesizarea Curții. Ce dracu a făcut PSD-ul măi Klaus? Dacă tot știi ceva, fă o conferință de presă, chamă televiziunile și spunene tot.

Iată ce a mai zis Iohannis pe lângă faptul că nu va comenta deocamdată decizia Curții Constituționale, așteptând motivarea:
* a subliniat că nu va desemna un premier din partea PSD și a exclus și ideea unui guvern de uniune națională;
* „Guvern de uniune națională, NU”;
* încă nu am ajuns acolo să pot eu să ghicesc majoritățile sau să le stabilesc eu;
* a lansat un nou atac la adresa PSD, spunând că acest partid se joacă cu destinul României și a generat o nouă criză, prin sesizarea la CCR, după ce a avut cea mai dezastruoasă guvernare și după ce a demis Guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor locali.
* a acuzat PSD că este obsedat de putere;
* PSD-ul refuză să accepte că a pierdut legitimitatea de a guverna (chiar aseară, cei din conducerea social-democraților, au reamintit lui K.W. Iohannes, că PSD nu are majoritate in parlament);
* „Întoarcerea la electorat (adică alegeri anticipate) este soluția corectă, dar ea nu se poate realiza doar prin voința presedintelui…
* a exclus și varianța unui guvern de uniune națională, spunând că va fi treaba premierului desemnat să găsească majoritate parlamentară.
* nu e treaba președintelui, e treaba Parlamentului să găsească majoritățile.

Iohannis, întrebat ce șanse mai sunt pentru anticipate: Tocmai au scăzut…

Preș. Iohannes mai are o …mare durere:
„Desemnarea unui premier din partea unei alianțe coagulate ad-hoc în jurul PSD ar intra în coliziune directă cu opțiunea românilor. Cea mai legitimă soluție e revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și o nouă majoritate care să poată susține un guvern stabil. Avem nevoie de un nou Parlament care să ofere o nouă majoritate. Nu putem continua așa, cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial”.

Horia D.R.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.