Iohannis, Ponta și Tăriceanu – primii în topul încrederii românilor

Iohannis, Ponta și Tăriceanu – primii în topul încrederii românilor

0 451

Aproape jumătate (49%) dintre români îi acordă președintelui Klaus Iohannis cea mai multă încredere, el fiind urmat de Victor Ponta cu 39% și Călin Popescu-Tăriceanu cu 35%, relevă un sondaj CSCI, transmis vineri AGERPRES.

Topul încrederii este completat de Rovana Plumb (30%), Liviu Dragnea (24%), Monica Macovei (24%), Mihai Răzvan Ungureanu (23%), Traian Băsescu (17%), Alina Gorghiu (10%).

„Chiar dacă este în scădere, de la 52% în octombrie, Iohannis rămâne pe prima poziție în top, cu 49%, în timp ce încrederea în Victor Ponta crește de la 36% în octombrie la 39% în noiembrie”, relevă concluziile sondajului.

Potrivit cercetării sociologice, numărul românilor care consideră că în guvernarea Ponta starea economiei s-a îmbunătățit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie), 22% dintre respondenți fiind de părere că starea economiei s-a înrăutățit.

În ceea ce privește direcția spre care se îndreaptă România, numărul românilor care consideră că, în momentul de față, țara se îndreaptă într-o direcție bună a scăzut de la 42% în luna octombrie la 40% în noiembrie, 55% dintre cei intervievați apreciind că direcția spre care țara se îndreaptă este una greșită.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 — 4 noiembrie, pe un eșantion național format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.